Companii

Fondul de investiţii Abris Capital a vândut producătorul de hârtie Velvet Care din Polonia. În România, e de nouă ani în acţionariatul Pehart Tec, ce urmează?

Ioan Tecar

Ioan Tecar

Autor: Cristina Roşca

07.03.2024, 11:00 192

♦ Abris Capital a cumpărat de la antreprenorul Ioan Tecar - în două tranşe - producătorul de hârtie şi produse din hârtie Pehart Tec, un business de 876 mil. lei în 2022.

Fondul de private equity Abris Capital, unul dintre cei mai activi investitori financiari din piaţa de M&A din România şi din ţările din regiunea Europei Centrale şi de Est, a vândut Velvet Care, liderul indus­triei de produse de uz personal din hârtie din Polonia şi o companie cu o istorie de peste un secol. Cumpără­torul este Partners Group, un alt investitor financiar.

„Această investiţie a fost una de succes (pentru Abris Capital - n.red.), vânzările Velvet Care majorându-se de 2,5 ori, iar EBITDA de peste cinci ori în timpul mandatului nostru (din mai 2018 până în prezent - n.red.)“, spun oficialii fondului.

Abris Capital deţine şi în Româ­nia o investiţie similară, este vorba de producătorul de hârtie şi produse din hârtie Pehart Tec, unul dintre cei mai mari jucători de profil din Europa de Sud-Est, conform informaţiilor co­mu­ni­cate de grup. Este vorba de un busi­ness de 876 de milioane de lei în 2022, cu 71% mai mari decât în anul ante­rior. Fondul a cumpărat afacerea de la antreprenorul Ioan Tecar în două tranşe - în urmă cu nouă ani şi, apoi, doi ani mai târziu. Din 2015 şi până în 2022 (cele mai recente date financia­re publice), cifra de afaceri a Pehart Tec a crescut de aproape 15 ori. Mai mult, firma a trecut de pe pierdere pe profit - de 80 mil. lei în 2022. Avansul a venit pe fondul dezvoltării activităţii prin in­vestiţii în producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO