Companii

Fratii Paval au trecut de primul hop din retailul de bricolaj: businessul Dedeman Bacau a ramas la 250 mil. euro

Fratii Paval au trecut de primul hop din retailul de bricolaj: businessul Dedeman Bacau a ramas la 250 mil. euro
24.02.2010, 23:18 173

Compania din Bacau a reusit astfel intr-unul dintre cei mai greiani pentru economia romaneasca din ultimul deceniu sa ramana la unrulaj de 250 mil. euro, dupa cum si-a bugetat la inceputul anului,printre factorii care au contribuit la acest rezultat numarandu-sesi extinderea retelei de magazine.

De altfel, Dedeman a intrat in aprilie anul trecut pe piata dinCapitala, cu un magazin situat in Soseaua Giurgiului, pentru caulterior sa mai deschida o unitate in zona de vest a Capitalei, peun teren care se afla in proprietatea retailerului.

"Planurilede extindere raman neschimbate. La sfarsitul anului 2010 vom avea20 de magazine in cadrul retelei Dedeman", a declarat Dragos Paval,presedintele si actionarul majoritar al Dedeman, retea careopereaza in prezent 16 magazine cu peste 3.000 de angajati.

Avans de 15% bugetat

Pentru anul acesta, retailerul estimeaza o crestere cu 15% ineuro a cifrei de afaceri, prin deschiderea a patru noi magazine inBrasov, Craiova, Arad si Timisoara. Primul dintre acestea,magazinul din Brasov, va fi deschis in cursul acestei saptamani.Astfel, retailerul isi mentine strategia de extindere la nivelnational la o retea de 30 de magazine pana in 2015.

Paval a anuntat ca va inaugura in primavara acestui an douamagazine noi in Brasov si Craiova inca din luna octombrie a anuluitrecut. Deschiderea magazinului din Brasov, amplasat pe un teren de45.000 de metri patrati, a implicat o investitie de aproximativ 16milioane de euro. Noua unitate a retailerului, care va avea peste200 de angajati, va avea cea mai mare suprafata de vanzare dinintreaga retea Dedeman, 17.700 de metri patrati si va comercializapeste 45.000 de produse.

Se ascute lupta si in Brasov

Acesta va fi al cincilea magazin mare de bricolaj deschis inorasul Brasov dupa Praktiker, Bricostore, BauMax si Hornbach. Inplus, un al saselea retailer de profil si-ar putea face intrarea pepiata din Brasov in 2011-2012 in parcul de retail Coresi dezvoltatpe fosta platforma Tractorul.

Dezvoltatorul Coresi a precizat ca va semna in curand uncontract de inchiriere cu un operator de bricolaj, dupa anuntareaprimilor chiriasi ai parcului, Auchan si Decathlon, in lunafebruarie.

Dedeman, companie prezenta incepand de anul trecut si pe piatadin Capitala, este al doilea mare jucator din retailul de bricolajdupa cifra de afaceri raportata pe 2008, fiind devansat doar degermanii de la Praktiker.

Potrivit informatiilor Praktiker, companie care nu a comunicatinca rezultatele financiare din Romania, piata de bricolaj a scazutanul trecut cu 25%, la 2,1 miliarde de euro, de la 2,8 miliarde deeuro in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO