Companii

Fraţii Pavăl de la Dedeman au adunat profituri de peste jumătate de miliard de euro în cinci ani

Adrian şi Dragoş Pavăl au construit cel mai mare business din retailul românesc

Adrian şi Dragoş Pavăl au construit cel mai mare business din retailul românesc

Autor: Bogdan Alecu

08.06.2017, 00:06 2704

Dedeman a avut anul trecut peste 8.400 de angajaţi Afacerea din bricolaj a fraţilor Pavăl este şi unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală, dar se numără şi printre cele mai profitabile cinci companii antreprenoriale.

Compania Dedeman, cel mai mare business antreprenorial româ­nesc, cu afaceri de 1,17 miliarde de euro în 2016 şi o reţea formată din 45 de magazine de bricolaj, a înregistrat anul trecut un profit net de peste 160 de milioane de euro, în creştere cu 27% faţă de anul anterior, potrivit datelor Minis­terului Finanţelor. Profitul net este similar cu valoarea de achiziţie a clădirilor de birouri AFI Park – tranzacţie evaluată la 164,5 mil. euro. Mai mult, dacă s-ar lua în calcul ultimii cinci ani, profitul cumulat de Dedeman este de peste 500 de milioane de euro, astfel încât cu aceşti bani compania ar putea achiziţiona chiar şi mallul AFI Cotroceni, evaluat la peste 430 mil. euro. Pe de altă parte, Dedeman a investit în ultimii cinci ani în expansiunea puternică a reţelei de magazine. Spre exemplu, dacă în septembrie 2012 Dedeman avea 30 de magazine, în prezent are 45 şi este foarte aproape de inaugurarea celui de-al 46-lea în Băneasa. Investiţia medie într-un magazin este de circa 10 mil. euro, în timp ce în cel din Băneasa acesta a urcat la peste 30 de milioane de euro, astfel încât în toţi aceşti ani bugetul de investiţii a fost de peste 180 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO