Companii

Furnizorul de carburanţi Artoil din Timişoara a finalizat primele nouă luni din 2023 cu afaceri de 820 mil. lei

Furnizorul de carburanţi Artoil din Timişoara a...

Autor: Laurentiu Cotu

05.12.2023, 16:20 144

Furnizorul de carburanţi Artoil din Timişoara, controlat Alexandra şi Alex Bunceanu, a raportat pentru primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de aproximativ 820 mil. lei (165,6 mil. euro), în scădere cu 3,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când compania a avut afaceri de 850 mil. lei (172,4 mil. euro), potrivit datelor furnizate de companie. Artoil şi-a bugetat pentru acest an o creştere de 10% a afacerilor faţă de 2022, când compania a raportat o cifră de afaceri de 1,135 mld. lei (230,2 mil. euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„Afacerile au fost influenţate de scăderea şi stabilizarea preţurilor în 2023, în condiţiile în care volumele comercializate au fost în creştere cu aproximativ 7% faţă de perioada precedentă.

Estimările noastre depind în această perioadă de sectorul agricol, care încă mai execută lucrări în teren, aşteptându-ne să încheiem anul conform bugetării.“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Artoil din Timişoara.

Compania Artoil a fost înfiinţată în anul 2012 în Timişoara, având ca obiect de activitate distribuţia şi comercializarea de produse petroliere (motorină, benzină, AdBlue, combustibil termic lichid, bitum rutier) la nivel naţional. Compania a ajuns în prezent la 55 de angajaţi şi va continua să mai facă angajări anul acesta. „În perioada ianuarie-septembrie 2023, la fel ca în anul precedent, au existat fluctuaţii semnificative ale preţului combustibilului, care s-au răsfrânt rapid pe piaţa internă. Totuşi, anul acesta nu ne-am confruntat cu probleme mari legate de stoc şi disponibilitate a mărfii. În continuare există o cerere constantă pentru carburanţi, care provine din toate domeniile de activitate, motiv de creştere a portofoliul.“, au mai spus oficialii Artoil.

În 2020, compania a achiziţionat un depozit de produse petroliere cu acces la calea ferată, în 2021 Artoil a demarat lucrările de restaurare a acestuia, finalizându-le în primul semestru din 2022. Compania a investit anul trecut şi în achiziţionarea a încă 4 cisterne dar şi a unei benzinării, potrivit unor informaţii furnizate anterior de reprezentanţii Artoil. „În primele luni ale anului 2023 am înnoit o parte din parcul auto al companiei, dar am şi crescut numărul de autovehicule, atât pentru partea de transport, cât şi pentru partea destinată activităţii de vânzare. În plus, am încheiat colaborări cu noi furnizori şi clienţi pentru a scala afacerea. În continuare punem accent pe extinderea segmentului de piaţă pe care îl deţinem şi pe introducerea de noi produse şi servicii, alocând resursele necesare acestor obiective.“, potrivit reprezentanţilor companiei timişorene. Compania Artoil a fost înfiinţată în anul 2012 la Timişoara şi este controlată de Alexandra şi Alex Bunceanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO