Companii

Gabriel Comănescu a cumpărat perimetrele offshore ale Petroceltic

Gabriel Comănescu

Gabriel Comănescu

Autor: Radu Bostan

17.06.2015, 00:07 3719

Gabriel Comănescu, proprietarul companiei de foraj marin Grup Servicii Petroliere (GSP), a cumpărat două concesiuni petrolifere în Marea Neagră de la firma irlandeză Petroceltic, care se retrage din România.

Tranzacţia s-a realizat printr-un vehicul investiţional înregistrat de Comănescu în Olan­da în 2013, potrivit datelor obţinute de ZF.

Comănescu deţinea deja o cotă de 20% şi 30% din perimetrele Muridava şi, respectiv, Est-Cobălcescu, iar de la Petroceltic a preluat restul participaţiilor.

Cele două blocuri ocupă 2.000 de kilometri pătraţi în nordul platformei continentale care aparţine României, sau 10% din aria totală concesionată până acum. Blo­curile au fost explorate prin foraje realizate chiar de flota GSP, însă fără a evidenţia zăcăminte de gaze.

Omul de afaceri constănţean devine singurul antreprenor român implicat direct în explorarea offshore de petrol şi gaze, domeniu până acum „rezervat“ petroliştilor de talie mare: ExxonMobil şi OMV Petrom, Lukoil şi Romgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO