Companii

Gaz Sud are două noi ţinte de achiziţii după ce a cumpărat Petrom Distribuţie Gaze

Gaz Sud are două noi ţinte de achiziţii după ce a...

Autor: Carol Dan

16.07.2013, 19:42 288

Distribuitorul de gaze naturale Gaz Sud va continua să se consolideze în următorii ani prin achiziţia altor firme de profil, după ce Ligatne, acţionarul majoritar, a achiziţionat recent Petrom Distribuţie Gaze de la OMV Petrom, a declarat directorul general al companiei, Alexandru Bucşă.

„Pentru a fi profitabil pe piaţă trebuie să ai o masă critică. În viitor, piaţa se va consolida. Consolidarea Gaz Sud va continua în următorii doi ani. Ne uităm la 2-3 targeturi. Cu siguranţă nu ne vom opri aici. Ţintele de achiziţie ar fi bine să fie pe lângă zonele unde avem deja concesiuni sau pe lângă Bucureşti“, a declarat Bucşă. Ligatne, deţinută de fondul ceh de investiţii PPF Investments, controlează în România grupul de firme Gaz Sud şi Grup Dezvoltare Reţele. Cele două firme au fost înfiinţate în 2001 şi au peste 22.000 de clienţi, în zone limitrofe Bucureştiului şi în oraşe precum Roşiorii de Vede şi Siret.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO