Companii

George Padure cere insolventa unei firme detinute de el cu datorii de 18 mil. euro

George Padure cere insolventa unei firme cu datorii de 18 mil. euro

George Padure: Datorii de 18 milioane de euro nici nu sunt mari, tinand cont ca vorbim de o investitie de 200 de milioane de euro

03.11.2009, 23:13 225

Omul de afaceri George Padure, fost primar al sectorului 1 dinCapitala, a solicitat intrarea in insolventa a firmei Sigma ProiectDevelopment, ale carei datorii se ridicau la 18 milioane de euro lasfarsitul anului trecut, potrivit datelor de pe site-ulMinisterului de Finante.
Aceata firma, controlata de catre fostul primar si un grup deinvestitori belgieni, intentiona sa dezvolte un proiect cu circa1.500 de locuinte in Colentina - Sigma Residence & Gardens -care a fost oprit in noiembrie 2008.
"Achizitia terenului din Colentina a fost finantata atat dinfonduri proprii, cat si de la banca. Avem si datorii in cadrulgrupului nostru, a caror plata vrem sa o amanam, de aceea am cerutreorganizarea", a declarat Padure.
Potrivit agentiei Mediafax, Padure a platit 14 mil. euro in urma cutrei ani pentru terenul de 33.000 mp din Colentina.
Pe site-ul Tribunalului Municipiului Bucuresti este publicata si odecizie de intrare a firmei in "faliment prin procedurasimplificata", datand de la 1 octmbrie 2009, respectiv fara sansade a se reorganiza, dar Padure spune ca aceasta decizie estegresita. "A fost o prima cerere pentru o solutie simplificata, darapoi am depus o noua cerere pentru reorganizare, al carei raspunsnu a fost redactat inca", spune Padure.
Potrivit deciziei de pe site-ul tribunalului, lichidator a fostdesemnat Georgica Ioan, care spune ca nu a fost inca instiintata decatre tribunal despre acest caz de lichidare si ca este posibil cafirma sa intre in reorganizare, atata timp cat a fost formulata onoua cerere.
Padure nu a dorit sa mentioneze care este banca prin intermediulcareia a finantat achizitia terenului, unde intentiona saconstruiasca 12 blocuri cu 13 etaje, in urma unei investitii depeste 200 mil. euro. "Datorii de 18 mil. euro nici nu sunt mari,tinand cont ca vorbim de o investitie de 200 de milioane de euro",considera Padure.
Omul de afaceri a mai dezvoltat proiectul Metropolis din zonaBucurestii Noi, format din 274 de apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO