Companii

Griro: 2005, cel mai slab an de la infiintare

09.05.2006, 00:00 33

Compania Griro Bucuresti a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 10 mil. euro, in scadere cu aproximativ 20% fata de anul precedent.

"Anul 2005 a fost cel mai slab de la infiintarea companiei. Rezultatele Griro au fost influentate de evolutia cursului de schimb si de cresterea preturilor la materiile prime si utilitati, fapt ce a generat si pierderi. Pentru acest an, estimez venituri de 15 milioane de euro si trecerea pe profit", a declarat presedintele consiliului de administratie al Griro, Adrian Popescu. Griro va livra catre Agip Kazahstan North Caspian Operating Company doua reactoare destinate unui proiect de dezvoltare a rafinariei de la Kashagan (Kazahstan).

"Este vorba de doua utilaje de complexitate si dimensiuni deosebite, livrarea fiind parte a unui contract de circa patru milioane de euro. Alte doua reactoare vor fi livrate in luna iunie. Incheiat la finele anului 2004, contractul presupune si livrarea altor utilaje si echipamente de dimensiuni mai reduse", a adaugat Popescu. Reactoarele, de tip Claus, sunt aparate cilindrice orizontale, sprijinite pe doi suporti tip sa, prevazute cu racorduri pentru conectare in instalatie si pentru aparatura de control, precum si cu guri de acces in interiorul vaselor.

Fiecare reactor are diametrul interior de 6 metri si o lungime de aproximativ 25 metri. Greutatea unui reactor Claus se ridica la 156 de tone. Proiectarea mecanica de rezistenta a reactoarelor a fost realizata de Griro. Ciclul de fabricatie al acestor utilaje a fost de 11 luni.

Griro, companie infiintata in anul 1897, este un important producator de utilaje tehnologice de genul reactoare, coloane, vase sub presiune si schimbatoare de caldura, pentru rafinarii, combinate chimice, petrochimice si pentru domeniul energetic. Griro are un capital social de 4,42 milioane de lei, controlat in proportie de 93,89% de un consortiu format din Laminate SA, Relmo SA si PAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO