Companii

Groupe Atlantic din Franţa, care produce echipamente de încălzire, investeşte 60 mil. euro într-o primă fabrică în România, în Prahova. „Am avut nevoie de încă o fabrică în regiune dat fiind că producţia din Ucraina a scăzut în contextul conflictului militar“. Fabrica din judeţul Prahova va crea 370 de noi locuri de muncă până în 2026

Fabrica din România a companiei franceze va suplimenta producţia în scădere a unităţii pe care Groupe Atlantic o deţine în Odessa, Ucraina, dar şi producţia la nivel global.

Fabrica din România a companiei franceze va suplimenta producţia în scădere a unităţii pe care Groupe Atlantic o deţine în Odessa, Ucraina, dar şi producţia la nivel global.

Autor: Alexandra Matei

05.12.2023, 00:05 720

♦ Tomasz Juda este director general al fabricii Groupe Atlantic din Odessa, Ucraina din decembrie 2020, iar acum conduce şi noua unitate din România, fiind ales în această funcţie pentru că avea deja experienţă în regiune ♦ Printre mărcile produse de Groupe Atlantic se numără Atlantic, Ideal, Thermor, ACV, Sauter sau Ygnis.

Groupe Atlantic, o companie activă în sec­torul de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat (HVAC), investeşte 60 mil. euro într-o primă fabrică în România, în Ariceştii Rahtivani, ju­deţul Prahova, unde se vor produce, începând cu ultimul trimestru din 2024, elemente de încălzire precum cilindri de apă caldă şi plăci de boilere.

„Am început operaţiunile la noua unitate din România pentru a dezvolta, produce şi livra cilin­dri de apă caldă pentru uz casnic eco-eficienţi. Primii angajaţi şi-au început deja activitatea la fabrică, pregătind terenul pentru ca de la mijlocul anului 2024 să fie primite primele utilaje, urmând ca producţia să înceapă la finalul aceluiaşi an“, a transmis Tomasz Juda, directorul unităţii de producţie din România şi al fabricii Ukratlantic LLC din Odessa, Ucraina, deţinută de Groupe Atlantic.

Fabrica are o suprafaţă totală de 145.000 mp, din care 31.000 mp spaţiu ocupat de clădiri. Activitatea unităţii din România va începe în ultimul trimestru din 2024, iar până în 2026 fabrica va avea circa 370 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO