Companii

Grupul Zentiva l-a numit pe Zsolt Baranyai la conducerea operaţiunilor de producţie din România, în locul Margaretei Tănase, care se retrage din activitatea profesională după 37 de ani în cadrul fabricii Zentiva din Bucureşti

Grupul Zentiva l-a numit pe Zsolt Baranyai la conducerea...

Autor: Roxana Rosu

06.04.2023, 16:35 740

Grupul Zentiva, deţinut de fondul de investiţii Advent International, l-a numit pe Zsolt Baranyai la conducerea operaţiunilor de producţie din România, în locul Margaretei Tănase, care se retrage din activitatea profesională după 37 de ani în cadrul fabricii Zentiva din Bucureşti.

„Mulţumesc Zentiva pentru toate oportunităţile pe care mi le-a oferit. Mi-am petrecut aici o mare parte din viaţă, sunt recunoscătoare şi mă consider foarte norocoasă pentru că am lucrat într-o companie cu o misiune atât de generoasă, de a oferi românilor medicamente moderne şi accesibile. Este o companie pe care eu o am considerat-o a doua casă, care mi-a solicitat toate capacităţile în cel mai bun fel posibil. Cel mai mult le mulţumesc colegilor mei, pentru umanitatea lor, pentru seriozitate şi profesionalism. Vă urez succes tuturor, iar lui Zsolt îi urez să aibă parte de o carieră la fel de frumoasă şi interesantă ca a mea şi la fel de lungă alături de Zentiva şi oamenii săi”, a declarat Margareta Tănase.

Margareta Tănase a condus timp de 15 ani operaţiunile industriale, iniţial pentru fabrica Zentiva SA, iar ulterior şi pentru fabrica Labormed, achiziţionată de Grupul Zentiva în 2020. Ea a fost parte din echipele care au făcut trecerea de la Uzina de Medicamente Bucureşti la Sicomed şi Zentiva şi a contribuit decisiv la toate etapele de transformare ale companiei.

„Suntem profund recunoscători Margaretei Tănase pentru exemplul personal de înaltă ţinută profesională şi umană, pentru loialitate, integritate şi dedicare faţă de Zentiva, angajaţii săi, pacienţi şi pentru profesie. Margareta a cultivat, cu un stil unic de leadership, un spirit al respectului, responsabilităţii, al învăţării şi al eficienţei. Îi mulţumim şi îi urăm cu drag să se bucure de o odihnă activă după o viaţă profesională de excepţie”, a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.

Zsolt Baranyai are o experienţă profesională de peste 15 ani în domeniul producţiei şi a lucrat în companii din industria de gaze naturale şi farmaceutică. El va conduce ambele fabrici deţinute de Grupul Zentiva în România.

În ultimii 3 ani, a fost Director General al Xellia Pharmaceuticals, lucrând în domeniul substanţelor farmaceutice active (API).

Anterior, a lucrat timp de 5 ani în Teva Pharmaceutical, unde a deţinut diverse roluri de management, precum Director de Aprovizionare Produse, Director Excelenţă Operaţională şi Management de Proiect, Director Senior al Lanţului de Aprovizionare şi Director Senior de Operaţiuni.

Pe parcursul carierei sale, Zsolt Baranyai a coordonat proiecte de remediere a conformităţii şi de transformare, a fost responsabil pentru transferurile de tehnologie şi managementul portofoliului de produse şi a creat o cultură lean şi de dezvoltare continuă în echipele pe care le-a condus.

„Mă bucur să mă alătur Grupului Zentiva şi să pot contribui la evoluţia sa extraordinară. Sunt de asemenea bucuros să preiau responsabilitatea operaţiunilor industriale în România şi să lucrez cu o echipă experimentată şi profesionistă pentru a continua şi creşte performanţa producţiei locale, chiar şi în aceste vremuri volatile.”, a declarat Zsolt Baranyai, Director Operaţiuni Industriale Zentiva România.

În România, grupul Zentiva, cu sediul central în Cehia, reuneşte companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma SA şi Labormed Pharma Trading SRL (fostă Alvogen România SRL). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastrointestinale, reumatologie şi arii strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, aparat respirator şi OTC.

Entităţile Zentiva au împreună aproximativ 1.300 de angajaţi pe plan local, din care aproximativ 850 în operaţiuni industriale (de producţie), 350 în activităţi comerciale şi aproximativ 100 în poziţii globale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO