Companii

GTC confirma: America House, preluata de Natixis

02.10.2007, 17:54 60

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) a anuntat ieri oficial vanzarea imobilului de birouri America House, situat in Piata Victoriei din Capitala, catre PBW II Real Estate Fund, un fond de investitii administrat de grupul francez Natixis, intr-o tranzactie de circa 120 de milioane de euro.
Astfel, GTC confirma informatiile publicate de Ziarul Financiar la sfarsitul lunii august referitoare la vanzarea America House.
GTC, controlat de compania israeliana de investitii Kardan, a vandut toate actiunile Complexului Multifunctional Victoria, proprietarul America House, catre fondul de investitii din sectorul imobilar PBW II Real Estate Fund. In urma tranzactiei, Kardan va inregistra un castig de aproximativ sapte milioane de euro.
Vanzarea imobilului America House a stabilit un nou record pe piata de birouri. In plus, achizitia America House este prima investitie la un randament sub 6% - respectiv 5,55, nivel comparabil cu pietele mature din Europa Centrala si de Est.
America House are o suprafata inchiriabila de 27.000 de metri patrati, astfel ca pretul pe metrul patrat de birouri este de aproape 4.500 de euro.
Printre chiriasii America House se numara BCR, operatorul de telefonie mobila Cosmote, compania de audit Deloitte sau casa de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii.
GTC nu se afla la prima vanzare pe piata locala, compania fiind cunoscuta si pentru dezvoltarea imobilului Europe House, situat tot in Piata Victoriei, cladire preluata in 2003 de catre fondul austriac de investitii Europolis, intr-o tranzactie de circa 26 de milioane de euro.
GTC are un portofoliu de proprietati finalizate sau in curs de executie care totalizeaza 1,9 milioane de metri patrati. GTC a anuntat ca va investi 450-500 de milioane de euro in urmatorii ani in dezvoltarea unor proiecte comerciale, rezidentiale si de birouri.
Portofoliul GTC in Romania este de peste 500.000 mp, concretizati in proiecte lansate si care vor fi executate in urmatorii doi-trei ani.
Cumparatorul imobilului America House, PBW II Real Estate Fund, este un fond de investitii in domeniul imobiliar, administrat de IXIS AEW Europa (IAE). IAE este o subsidiara a grupului IXIS Asset Management, care, impreuna cu AEW Capital Management din America de Nord, administreaza active cu o valoare bruta de aproximativ 30 de miliarde de euro. IXIS este controlat de grupul financiar francez Natixis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO