Companii

GTC si-a majorat participatia la birourile City Gate

15.11.2009, 23:16 101

Compania israeliana Globe Trade Center (GTC), care a construitsi vandut cladirile de birouri Europe House si America House dinBucuresti, a ajuns sa detina 59% din turnurile de birouri CityGate, situate in Piata Presei Libere, ca urmare a unei achizitii decateva milioane de euro.

"Criza financiara a adus oportunitati pentru GTC in consolidareaparticipatiilor prin cumpararea de actiuni de la actionariiminoritari. Recent compania a cumparat actiuni la proiectul CityGate din Bucuresti si Galleria Burgas din Bulgaria, devenind astfelactionar cu o cota de 59%, respectiv 100% in aceste proiecte. Incele doua achizitii au fost investiti aproximativ 12 mil. euro", searata intr-un raport al companiei. Partenerii companiei in acestproiect care a implicat o investitie de peste 100 mil. euro suntfirmele elene Pantechniki si Bluehouse, dar in raport nu esteprezentata situatia exacta a actionariatului nici de dinainte, nicide dupa tranzactie.

Constructia cladirilor City Gate a fost finalizata, imobilele cuo suprafata inchiriabila de 44.000 de metri patrati reprezentandunul dintre cele mai mari proiecte de birouri finalizate in acestan.

"In trimestrul trei din acest an am obtinut permis de ocuparepentru ambele turnuri din City Gate. (...) Principalii chiriasi aiCity Gate includ Romtelecom, Millennium Bank, Microsoft,Autoitalia, Hoffman LaRoche, Knauf si Globay Eye. In prezent,aproximativ 75% din spatiile de birouri si retail au fostinchiriate", potrivit reprezentantilor GTC.

Compania israeliana mai detine pe piata locala trei centrecomerciale sub brandul Galleria, in Suceava, Piatra Neamt si Buzausi dezvolta ansamblurile rezidentiale Rose Garden si FeliCity dinBucuresti, dar si terenuri destinate constructiei unor centrecomerciale Galleria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO