Companii

Henkel: Consumul îşi va reveni timid anul acesta

Henkel: Consumul îşi va reveni timid anul acesta

Autor: Cristina Roşca

06.03.2014, 22:58 364

Henkel România, companie prezentă pe piaţa locală cu trei divizii - materiale de construcţii, produse de îngrijire personală şi de îngrijirea locuinţei - şi-a bugetat pentru acest an creşterea businessului pe fondul unei reveniri timide a consumului.

„În continuare consumul din România este mult sub cel din regiune. Anul trecut nu a crescut consumul nici pe piaţa de beauty (produse de îngrijire personală), nici pe cea de laundry (detergenţi), însă cred că vom avea o creştere timidă în acest an, nu ceva spectaculos“, spune Niculae Olteanu, preşedintele Henkel România.

Compania, care are în portofoliu branduri precum  Persil (detergent), Syoss (produse de îngrijirea părului) sau Pur (detergent de vase), a terminat anul trecut cu afaceri de 612,5 mil. lei (139 mil. euro), nivel apropiat de cel din 2012. Din totalul cifrei de afaceri 93-94% reprezintă piaţa internă, iar restul exportul către Republica Moldova, Ungaria şi Bulgaria.

Pentru revenirea stabilă şi pe termen lung a consumului el spune că este necesară crearea de noi locuri de muncă, care s-ar vedea şi în consum şi implicit şi în taxele colectate la buget. „Ar fi necesară şi reducerea TVA, însă cu condiţia ca această reducere să se vadă în preţul de la raft.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO