Companii

Hidroelectrica a vândut pe bursă energie de 13 milioane de euro. Cine a cumpărat cele mai multe pachete

Hidroelectrica a vândut pe bursă energie de 13 milioane...

Autor: Carol Dan

04.04.2014, 18:52 976

Compania a vândut toate pachetele de energie puse la vânzare, care totalizează o cantitate de 352.470 MWh de electricitate.

Cele mai multe pachete de energie au fost cumpărate de Electromagnetica, reiese din datele OPCOM. Principalele activităţi ale Electromagnetica sunt furnizarea şi producţia de energie în cele zece microhidrocentrale pe care le deţine, producţia de corpuri de iluminat şi de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei.

Hidroelectrica mai are programate în 8 aprilie alte licitaţii pe OPCOM, prin care vrea să vândă aproape 1 TWh de energie, la un preţ de pornire de 150 milioane de lei (33,6 milioane de euro).

Pachetele de energie vândute vineri şi cele puse în vânzare pentru 8 aprilie echivalează cu 9,1% din producţia de electricitate estimată pentru acest an, de 13,9 TWh de energie.

Compania de stat a reintrat în insolvenţă în luna februarie, după ce a trecut printr-o astfel de procedură în perioada iunie 2010-iunie 2013.

Hidroelectrica are o capacitate de producţie instalată de 6.400 MW, reprezentând circa o treime din totalul unităţilor de producţie din România, şi asigură anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO