Companii

Holcim Group anunţă numele următorului CEO la nivel global şi intenţia de a lista afacerea din America de Nord pe piaţa de capital din SUA printr-o tranzacţie spin-off

Holcim Group anunţă numele următorului CEO la nivel...

Autor: Tibi Oprea

29.01.2024, 19:16 158

Grupul Holcim a anunţat că Miljan Gutovic, în prezent Region Head Europe & Operational Excellence în cadrul Holcim Group, va deveni, începând cu 1 mai 2024, noul CEO Holcim la nivel global. Miljan Gutovic îi va succede lui Jan Jenisch în rolul de CEO al Holcim Group, care se va concentra pe rolul său de Preşedinte al Consiliul de Administraţie Holcim şi pe a conduce listarea planificată în SUA a afacerii Holcim în America de Nord.

„Mulţumesc Consiliului de Administraţie pentru încrederea în mine pentru a conduce Holcim în următorul său capitol de succes. Ca inginer civil pasionat de industria construcţiilor, Holcim este cea mai bună companie din care să faci parte. Odată cu decarbonizarea construcţiilor şi evoluţia tehnologiilor care transformă modul în care construim, nu a existat niciodată un moment mai interesant pentru sectorul nostru. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu echipele Holcim din întreaga lume pentru ne consolida poziţia de lider”, spune Miljan Gutovic, Region Head Europe & Operational Excellence în cadrul Holcim Group şi viitor CEO.

Miljan Gutovic, cetăţean australian, este membru al Comitetului Executiv al Grupului din 2018. El a ocupat funcţia de Director al Regiunii Orientul Mijlociu şi Africa, apoi pe cea de Director pentru Regiunea Europa şi Excelenţă Operaţională. Sub conducerea sa, Holcim şi-a consolidat poziţiile în regiunea condusă de el, făcând din decarbonizare un motor al creşterii profitabile. Miljan Gutovic este licenţiat în inginerie civilă şi deţine un doctorat în ştiinţa materialelor şi inginerie de la Universitatea de Tehnologie din Sydney.

„Sunt foarte încântat deoarece Consiliul l-a numit pe Miljan în rolul de nou CEO al Holcim. Este un succesor cu înaltă calificare, care a jucat un rol esenţial în transformarea de succes a Holcim pentru a deveni lider în soluţii de construcţie inovatoare şi sustenabile. Miljan a contribuit activ la consolidarea afacerii noastre cu o rentabilitate record în Europa, încheind tranzacţii strategice şi formând echipe câştigătoare. Sunt onorat să candidez pentru realegere în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi să conduc listarea planificată în SUA a afacerii Holcim în America de Nord. Voi continua să-mi dedic toate eforturile viitorului Holcim şi tuturor părţilor interesate”, afirmă Jan Jenisch, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Holcim şi actual CEO.

Holcim Group intenţionează să listeze afacerea sale din America de Nord pe piaţa de capital din SUA, prin crearea unei companii lider independente, cu o ascensiune rapidă. Compania nou listată se va angaja să impulsioneze creşterea pe termen lung pe piaţa din America de Nord în expansiune rapidă şi să genereze valoare pentru toate părţile interesate.

Consiliul l-a desemnat pe Jan Jenisch pentru a conduce listarea în SUA a afacerii Holcim din America de Nord. După listarea în SUA, Holcim îşi continuă avansul pentru a deveni lider în soluţii de construcţie inovatoare şi sustenabile în Europa, America Latină şi Asia, Orientul Mijlociu şi Africa. Cu performanţele sale financiare şi de durabilitate superioare, va continua să accelereze decarbonizarea pentru a oferi clienţilor cele mai avansate soluţii de construcţie sustenabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO