Companii

Honda, venituri de peste 54 mil. euro

Honda, venituri de peste 54 mil. euro
29.08.2008, 19:52 44

Vanzarile Honda Trading Romania, importatorul marcii japoneze pe piata locala, sunt estimate de catre oficialii companiei la 3.000 de unitati in acest an, in crestere cu peste 50% in comparatie cu 2007.
"Targetul pe care Honda Trading si l-a stabilit pentru acest an este de 3.000 de autoturisme. Cel mai bine vandute modele vor fi in acest an Accord (foto) si SUV-ul CR-V cu 900 de unitati fiecare, alaturi de Civic, pentru care estimam vanzari de 500 de unitati pentru versiunea in cinci usi si 400 pentru cea sedan", a declarat pentru ZF Florin Tudor, country manager al Honda.
Potrivit oficialilor Honda Trading, pretul mediu al unui model al constructorului japonez este de 18.000 de euro in acest an, valoare care va determina o cifra de afaceri de peste 54 de milioane de euro pe piata locala.
In prezent reteaua de dealeri a marcii nipone pe piata locala este alcatuita din 18 concesionari, ultimul fiind deschis in acest an la Targu-Jiu. "Pana la finele acestui an reteaua Honda Trading se va mai extinde cu cel putin sase showroomuri care indeplinesc standardele Honda", a spus Tudor.
In primele sapte luni vanzarile Honda pe piata locala s-au apreciat cu peste 72% la un nivel de aproape 1.600 de autoturisme. Cel mai bine vandute modele au fost noul Accord, cu 449 de unitati, SUV-ul CR-V cu 397 de unitati si Civic in versiunea cu cinci usi cu 344 de unitati. Din categoria modelelor "exotice", Honda a vandut pe piata locala sapte unitati din roadsterul sport S2000 si 15 limuzina Legend.
Gama Honda va fi completata incepand cu finele acestui an cu noua generatie a lui Jazz, modelul de clasa mica al constructorului, care va fi echipat cu un motor pe benzina de 1,4 litri si 100 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO