Companii

Hotelul Cişmigiu din centrul Capitalei a depăşit 1 mil. euro, iar anul acesta vrea un plus de 10-20%

Hotelul a avut anul trecut un grad mediu de ocupare de 62%. Pentru acest an s-a bugetat creşterea gradului de ocupare, dar şi a tarifelor.

Hotelul a avut anul trecut un grad mediu de ocupare de 62%. Pentru acest an s-a bugetat creşterea gradului de ocupare, dar şi a tarifelor.

Autor: Mirabela Tiron

26.01.2015, 00:05 264

Georgeta Grecu, directorul general al hotelului Cişmigiu din centrul Capitalei, o clădire monument, spune că anul acesta a bugetat o creştere între 10% şi 12% a afacerilor hotelului de patru stele.

„Şi anul trecut am fost pe creştere, am reuşit să ne apropiem de ţinta de 20% bugetată, am terminat cu afaceri mai mari cu 18% datorită creşterii traficului de business, dar şi de leisure. Am depăşit un milion de euro cifră de afaceri.“

În iulie anul acesta, hotelul va deschide la etajul şase o terasă şi o sală de evenimente, cu o capacitate de 120 de locuri, care ar putea contribui la creşterea veniturilor. Hotelul mai operează alte şapte săli de conferinţă, cu o capacitate între 10 şi 80 de locuri, deschise în 2013.

Gradul mediu de ocupare al hotelului a fost de 62% anul trecut, în zilele din timpul săptămânii fiind cea mai mare cerere pentru cazare. Tariful unui apartament pentru două persoane începe de la 380 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com. Preţul diferă însă în funcţie de momentul rezervării şi perioada aleasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO