ZF 24

Director hotel Cişmigiu: Plătim taxa hotelieră către Primărie, însă nu ştim ce se face cu aceşti bani, nu se vede nimic

Director hotel Cişmigiu: Plătim taxa hotelieră către...

Autor: Mirabela Tiron

18.05.2014, 18:10 416

Hotelierii din Bucureşti plătesc de la începutul acestui an o taxă de 1% din tarifele de cazare către Primărie, dar noi nu ştim ce se face cu aceşti bani, nu se vede nimic, este de părere Georgeta Grecu, directorul general al hotelului Cişmigiu, de patru stele. 

" Din punct de vedere al infrastructurii văd că este mai rău, pe bulevardul din faţa hotelului maşi­nile parchează pe stradă şi nu le vede nimeni", a adăugat ea. 

Potrivit unor calcule făcute de ZF la începutul anului, Primăria Capitalei ar putea încasa în 2014 circa un milion de euro de la hoteluri. 

În Capitală sunt 11.000 de camere în hoteluri. În 2012, unităţile  de cazare au atras 1,24 milioane de vizitatori, din care 568.000 de români iar restul străini, potrivit ultimelor date disponibile.

Sumele încasate din taxa hotelieră se varsă la bugetul local al  municipiului până la data de 10 a lunii în curs pentru luna precedentă. La nivelul municipiului Bucureşti această taxă se face venit la bugetul local al sectorului în a că­rui rază de competenţă se află unitatea de cazare, potrivit normelor metodologice de aplicare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO