Companii

Hotelul de 5 stele Radisson SAS isi amana deschiderea

07.04.2008, 14:45 20

"Motivele pentru care am intarziat deschiderea au tinut in special de vreme: iarna grea din acest an a influentat atat programul lucrarilor, cat si transportul diferitelor materiale sau echipamente care au fost aduse din afara tarii", au spus reprezentantii companiei BEA Hotels, care au in proprietate fostul hotel Bucuresti. Acestia au mai precizat ca aceasta amanare nu va genera costuri suplimentare, iar cei care au facut deja rezervari vor fi directionati catre alte hoteluri. Deschiderea hotelului a fost amanata de mai multe ori, initial fiind anuntata pentru anul trecut. Proprietarii hotelului spun totusi ca unitatea va fi inaugurata la sfarsitul acestei luni.
Radisson SAS va fi cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala, fiind urmat de Marriott, si va avea o capacitate de 424 de camere. Reprezentantii companiei vizeaza ca in primul an de functionare sa aiba o cifra de afaceri cel putin egala cu cea a Marriott, care a rulat in 2006 afaceri de 38,5 milioane de euro, potrivit Ministerului Finantelor.
"Avem deja rezervari de ordinul miilor, care se intind din luna mai a acestui an pana in 2011, atat pe partea de cazare, cat si pe partea de evenimente", a spus Torbjorn Bodin, general manager al Radisson SAS.
Deschiderea Radisson SAS, in urma unei investitii de 60-65 de milioane de euro, va creste cu 50% capacitatea pe segmentul de cinci stele din Capitala unde mai opereaza, pe langa Marriott, Intercontinental, Howard Johnson, Hilton, Crowne Plaza, Casa Capsa sau Carol Parc.
Radisson SAS face parte din grupul Rezidor, care opereaza la nivel international 309 hoteluri cu peste 63.000 de camere. Din grupul Rezidor mai fac parte lanturile Park Inn, Country Inn, Regent si Missoni.
Reprezentantii companiei sunt interesati sa intre pe piata locala atat cu alte hoteluri Radisson, cat si cu brand-ul de lux Regent sau cu brand-ul de patru stele Park Inn, pentru care vizeaza atat Bucurestiul, cat si orase din provincie precum Cluj-Napoca, Timisoara sau Constanta.
In Romania, reprezentantii companiei Plaza Centers, care dezvolta Dambovita Center, iau in calcul afilierea hotelului de cinci stele din cadrul proiectului la lantul Regent, insa deocamdata nu s-a luat o decizie in acest sens. Brand-ul de lux Regent este deocamdata prezent in Berlin (Germania) cu doua unitati si in Zagreb (Croatia), urmand sa mai fie deschise hoteluri in Dubrovnik (Croatia) si Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).
Totodata, grupul hotelier Rezidor a anuntat ca va deschide la sfarsitul anului 2009 un Radisson Resort in Poiana Brasov. Hotelul din Poiana Brasov va face parte din cel mai mare proiect imobiliar din aceasta zona, a carui valoare este de peste 400 mil. euro, potrivit ultimelor estimari.
Compania care va investi in realizarea proiectului din Poiana Brasov este INR Management Real Estate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO