Companii

Ichim, recrutat de GED pentru o firma bulgara de lactate

Ichim, recrutat de GED pentru o firma bulgara de lactate

Sorin Ichim a mai ocupat functia de director de marketing in cadrul companiilor Caroli, Vincon Vrancea sau Meda Prod.

17.07.2008, 17:42 114

Fondul de investitii spaniol GED Eastern Fund II l-a recrutat in prima parte a acestui an pe Sorin Ichim pentru pozitia de director de marketing in cadrul producatorului bulgar de lactate Fama. Ichim, 45 de ani, a renuntat in iarna anului trecut la functia de director de marketing detinuta in cadrul producatorului local de mezeluri Caroli Foods dupa doar un an de activitate.
Anterior, Ichim a lucrat in cadrul unor companii ca Michael Kammrath & Co., Ana Group sau Ursus Breweries inainte de a se ocupa timp de trei ani de marketingul vinurilor si preparatelor din portofoliul companiilor Vincon Vrancea si Meda Prod. Dupa ce anul trecut a ramas tot in domeniul preparatelor din carne, din prima parte a acestui an s-a alaturat unui business din industria lactatelor.
Fama, companie achizitionata anul trecut de GED, se numara printre primii sase jucatori din piata bulgara a lactatelor, avand ca obiectiv pe termen mediu intrarea in topul primilor trei producatori. Fama este un producator de lactate generalist (lapte, iaurt, airan, telemea, cascaval, smantana, unt), fiind prezent pe piata bulgara cu brandurile Rosa (premium), Serdika (mainstream) si Avita (economic).
Potrivit articolelor aparute in presa internationala, la momentul achizitiei Fama, reprezentantii GED si-au declarat intentia de a majora rezultatele financiare ale producatorului de lactate pe piata bulgara, dar si de a intra cu brandurile acestuia in Romania. Contactat de Ziarul Financiar, Dorel Radu, directorul executiv al Fama, a declarat ca in prezent compania isi intareste pozitia pe piata bulgara a produselor lactate, luand in considerare insa si o comercializare ulterioara a produselor in Romania prin intermediul unui parteneriat cu un distribuitor local.
Fondul de investitii spaniol GED Eastern Fund II avea pana anul trecut trei participatii in Romania, la companiile Rosegur (fostul Dragon Star Guard), Romanian Real Estate Partners, un joint-venture cu Warburg Pincus, si la Dasimpex Khan. In ultimul trimestru din 2007, GED a preluat insa si pachetul majoritar al Happy Tour, cea mai mare agentie de turism in functie de cifra de afaceri, intr-o tranzactie estimata intre 15 si 20 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO