Companii

IKEA vine la Cluj, spun autorităţile. Compania susţine că nu a stabilit următoarea locaţie

IKEA deschide un magazin la Cluj. Investiţia este de 20 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu, Ioana David

07.06.2012, 18:41 9038

Gigantul suedez IKEA, care deţine un magazin în zona Băneasa din Capitală, va deschide în acest an un magazin în Cluj, investiţia fiind de aproximativ 20 mil. euro, a declarat Radu Moisin, primarul din Cluj.

Încă nu se cunoaşte locaţia exactă, însă Moisin a precizat că magazinul va fi situat în Cluj sau în apropierea oraşului.

"Au avut mai multe locaţii şi acum s-au hotărât pentru Cluj. Este un semn bun pentru economia judeţului", a spus Moisin. În cadrul magazinului vor lucra peste 500 de oameni.

IKEA operează un singur magazin în România, în zona comercială Băneasa, iar în anul de catalog 2011, care îi corespunde perioadei septembrie 2010august 2011, IKEA România a avut vânzări de 361,8 mil. lei (86,1 mil. euro, inclusiv TVA), în creştere cu 10,5% comparativ cu anul precedent. În primele şase luni ale acestui an financiar IKEA a avut vânzări în creştere.

Intrat pe piaţă în plin boom economic, în urmă cu cinci ani, retailerul IKEA a făcut profit încă din primul an de funcţionare, când vânzările au fost duble comparativ cu estimările iniţiale.

Poziţia IKEA: Încă nu am stabilit care va fi următoarea locaţie din România

Cornel Oprişan, retail manager al IKEA România, a infirmat informaţiile cu privire la deschiderea unui magazin în Cluj.

"Încă nu am stabilit care va fi următoarea locaţie din România: este interesant şi Bucureştiul, dar şi celelalte orase cu peste 300.000 de locuitori din ţară. În momentul de faţă suntem în continuare în faza de prospectare pentru a găsi cea mai potrivită locaţie pentru următorul magazin. Ce va pot spune cu siguranţă este că lucrăm la asta, avem un Land Acquisition manager începând din mai 2010, care cu asta se ocupă: prospectează piaţa, caută terenuri, a spus Oprişan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO