IMM-urile din România pot accesa credite de 177 mil. euro de la Raiffeisen cu garanţii mai reduse şi perioade mai lungi de finanţare

11 mai 2017 Autor: Roxana Rosu

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Raiffeisen Bank au semnat un acord în urma căruia banca poate să acorde 800 de milioane lei (aproximativ 177 milioane euro) sub forma de credite pentru afacerile mici şi mijlocii din România. Acest acord permite Raiffeisen Bank să le ofere IMM-urilor împrumu­turi cu garanţii reduse, pe termene mai lungi, şi să ofere sprijin afacerilor start-up, care de obicei au acces limitat la creditare. Aproximativ 2.000 de întreprinderi mici şi mijlocii româneşti pot beneficia de aceste credite. Acordul a fost posibil cu sprijinul Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiţii pentru Europa, aşa-numitul „Plan Juncker“, a anunţat miercuri banca.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.05.2017

 
Cuvinte cheie:
investitii
, acord
, fond
, imm
, raiffeisen
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide