Companii

În 4 ani doar 10 km asfaltaţi pe A3 Bucureşti-Ploieşti. Vezi aici stadiul lucrărilor la cea mai nouă autostradă - GALERIE FOTO

no title

ZF a vizitat ieri şantierul: asfaltul este doar pe tronsonul de 14 km dinspre Ploieşti

Autor: Bogdan Alecu

18.08.2011, 00:07 7247

Doar zece kilometri din cei 62 km ai autostrăzii Bucureşti-Ploieşti erau până ieri la ora 12.00 asfaltaţi.

ZF a vizitat ieri şantierul şi a constatat că lucrările erau aproape de finalizare pe sectorul de 14 km între Şoseaua de Centură Ploieşti Vest şi kilometrul 48 al autostrăzii, în timp ce pe restul încă se lucrează la fundaţie şi nu s-a turnat încă vreun strat de asfalt.

"Lucrările la tronsonul nostru sunt aproape gata. Într-o lună terminăm şi podul peste DN1 de la Bărcăneşti. Mai sunt unele probleme cu exproprierile care întârzie lucrările, dar predarea lucrării o vom face la termen, în decembrie", a spus un muncitor care lucra la podul de la Bărcăneşti.

Turnarea asfaltului pe tronsonul de 14 km pentru care direct responsabilă este compania de construcţii Spedition UMB, controlată de Dorinel Umbră­rescu, vine la aproape patru ani de la demararea lucrărilor la autostrada Bucureşti-Ploieşti. Tronsonul de 14 km reprezintă porţiunea care va face legătura cu DN1 la începutul Centurii de Vest a Ploieştiului printr-un sens giratoriu.

Finalizarea tronsonului Moara Vlăsiei - Ploieşti este programată pentru luna decembrie a acestui an, construcţia celor 42 km fiind realizată de "regii asfaltului" Dan Besciu (Euroconstruct Trading 98), Costel Căşuneanu (PA&CO International) şi Dorinel Umbrărescu (Spedition UMB).

Din lungimea tronsonului construit de cei trei oameni de afaceri, Umbră­rescu este direct responsabil de 14 km, sector peste 90% finalizat, toate podurile fiind deja construite. La nodurile de la Moara Vlăsiei şi comuna Gruiu podurile fie nu sunt construite deloc, fie numai parţial, lucrările fiind în continuare la stadiu de "fundaţie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO