Companii

In plina recesiune, liderul pietei farmaceutice a crescut cu 50%

18.08.2009, 17:27 34

Dan Zamonea,49 de ani, directorul general al Roche Romania si unul dintre cei mai puternici executivi din industria farmaceutica, spune ca a ridicat estimarile de crestere pentru acest an de la 5% la 15%, dupa ce in prima jumatate din 2009 compania a inregistrat un avans de 50% al vanzarilor, pana la 350 mil. lei (83 mil. euro).

Evolutia grupului elvetian pe piata locala s-a bazat pe portofoliul de medicamente oncologice (folosite in tratamentul cancerului), care genereaza in prezent circa 35% din afaceri. "Vanzarile in prima jumatate a anului trecut au fost mult mai reduse pe programul de oncologie. Practic vanzarile au crescut in partea a doua a anului, in special in ultimul trimestru", a spus Zamonea pentru ZF.

Roche are o cota de piata de 10% si a preluat prima pozitie in ierarhia jucatorilor din industrie anul trecut, dupa o dominatie de zece ani a rivalului GlaxoSmithKline. Roche Romania a raportat pierderi de 7% in primul semestru. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO