Inginerii Continental din Timişoara au dezvoltat o nouă tehnologie de încărcare a maşinilor electrice

1 iun 2017 Autor: Bogdan Alecu

Aceasta poate încărca vehiculul la orice staţie de încărcare, la o viteză de ieşire de până la 800 V şi până la 350 kW.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, din toamna acestui an, grupul german Continental va prezenta un sistem care transformă propulsorul electric într-un „încărcător“. Sistemul AllCharge este dezvoltat la centrul de inginerie din Timişoara, iar specialiştii români au avut responsabilitatea pregătirii din punct de vedere software şi hardware a acestuia.

Pe lângă faptul că acesta poate încărca vehiculul la orice staţie de încărcare, la o viteză de ieşire de până la 800 V şi până la 350 kW, şoferii au şi 230 V de curent alternativ disponibil pentru utilizarea la bord dacă este cazul. Tehnologia sistemului AllCharge V2D (vehicle-to-device) permite, de asemenea, ca bateria autoturismului să fie folosită pentru încărcarea aparaturii mobile, de la laptop la frigider sau grătar electric.

„Astăzi, şoferii maşinilor electrice îşi parchează de multe ori maşina într-o staţie care nu le permite să încarce pe atât de repede pe cât şi-ar dori“, a spus Oliver Maiwald, şeful departamentului Technology & Innovation din cadrul diviziei Powertrain a Continental.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.06.2017

 
Cuvinte cheie:
timisoara
, dezvoltare
, ingineri
, masini electrice
, tehnologie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide