Companii

Interbrands si-a luat sef pe operatiuni de la Orkla

04.09.2008, 19:48 241

Gabriela Malaele, fostul director financiar al producatorului alimentar Orkla Foods, ocupa din aceasta luna pozitia de COO (chief operations officer) la cel mai mare distribuitor de bunuri de larg consum Interbrands Marketing & Distribution. Aceasta este o functie nou creata in organigrama distribuitorului, care a rulat anul trecut peste un miliard de euro.
Anul trecut, in boardul de directori executivi ai Interbrands a intrat Florian Kubinschi, fost vicepresedinte si chief financial officer al HVB Tiriac Bank, pe pozitia de CFO. Tot in 2007, compania a creat cateva pozitii de directori non-executivi si o echipa de control si audit coordonata de Abdo Tohme. Aceste schimbari au vizat imbunatatirea managementului Interbrands in vederea pregatirii companiei de listare. Conditiile nefavorabile de pe piata financiara l-au determinat insa pe distribuitor sa amane listarea la bursa pe termen nedefinit. Printre cei mai mari furnizori ai Interbrands se numara British American Tobacco, Procter & Gamble, Nestle sau Cadbury.
Orkla Foods Romania, care a fost pana in acest an pe lista partenerilor Interbrands, a anuntat numirea Danei Popescu, in varsta de 41 de ani, in functia de director financiar, de la jumatatea acestei luni. Inainte de a se alatura echipei Orkla, ea a lucrat la Bursa Romana de Marfuri si in mai multe companii, precum imbuteliatorul local al Coca-Cola sau Saatchi & Saatchi Romania. Filiala locala a grupului norvegian Orkla comercializeaza branduri precum Unirea, Wiesana si Linco (margarina), Tomi (ketchup) sau Bunica (mustar, ulei). Potrivit ultimelor date disponibile, din 2006, Orkla Foods deruleaza in Romania afaceri de circa 30 mil. euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO