Companii

INTERVIU ZF. Iosif Forgaci, proprietarul producătorului de sendvişuri Bite Sandwiches, din judeţul Mureş: Suntem în peste 3.000 de magazine şi cafenele din România şi ne extindem atât colaborările, cât şi portofoliul.

Iosif Forgaci, proprietarul Bite Sandwiches: An de an ne dezvoltăm. Nu există an să nu investim 10-20% din profit, plus investiţiile făcute cu credite bancare.

Iosif Forgaci, proprietarul Bite Sandwiches: An de an ne dezvoltăm. Nu există an să nu investim 10-20% din profit, plus investiţiile făcute cu credite bancare.

Autor: Cristina Roşca

03.02.2024, 00:07 1087

♦ Compania a închis anul trecut cu afaceri de 30 mil. lei, în urcare cu circa 50% faţă de rezultatele depuse pe 2022 la Ministerul de Finanţe ♦ Pentru acest an, producătorul şi-a bugetat un alt avans puternic, până la 45 mil. lei, pe fondul investiţiilor în fabrică ♦ În ultimii ani, compania a extins cu o treime capacitatea de producţie în zona de sendvişuri, dar a investit şi în două noi unităţi - una care realizează limonade şi sucuri şi o alta de pui gătit ♦ Următorul pas: ready meals.

Antreprenorul Iosif Forgaci a investit în ultimii ani circa 2 mil. euro în extin­derea capacităţii de pro­ducţie a firmei din Mureş ce realizează sendvişuri sub brandul Bite Sandwiches. Compania a dezvoltat două noi unităţi de producţie - una de limonade şi sucuri naturale şi una de pui gătit.

„În perioada 2021-2022 am investit în producţie, am suplimentat portofoliul. Acum avem o unitate unde realizăm sucuri şi limonade, dar şi una pentru preparate din carne de pui. Eu fac sourcingul personal şi nu am găsit constanţă şi calitate la puiul gătit, aşa că am decis să integrez eu acest segment. Acum producem pui grill, roasted, crispy şi fiert. Carnea provine de la un furnizor român de talie mare“, spune omul de afaceri.

El adaugă că investiţia de circa 2 milioane de euro a fost validată iniţial anul trecut pe o piaţă mică, dar din 2024 a intrat cu produsele într-o reţea de comerţ modern şi planurile vizează extinderea şi către alţi parteneri.

„În 2024, acest pariu îşi va aduce contribuţia la business. Ne-am bugetat afaceri de 9 mil. euro (45 mil. lei) pentru acest an, versus 30 mil. lei în 2023.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO