Companii

Ioan Tecar si-a facut hotel de patru stele in Dej

Ioan Tecar si-a facut hotel de patru stele in Dej

Hotelul dispune de doua sali de conferinte de 80, respectiv 100 de locuri si o sala de evenimente de 500 de locuri

20.10.2009, 23:18 417

Omul de afaceri Ioan Tecar din Dej, care controleaza grupul defirme MG-Tec, cu afaceri de 125 mil. euro anul trecut, a investit 4mil. euro in construirea unui hotel de patru stele Black Tulip, cuo capacitate de cazare de 53 de camere.

Constructia hotelului din Dej a fost demarata in urma cu treiani pe o suprafata de 5.000 de metri patrati si este singurul hotelde patru stele din Dej.

"Am decis sa construiesc acest hotel pentru ca intotdeauana atrebuit sa-i cazez la Cluj pe partenerii nostri de afaceri careveneau in vizita. Pe langa problema cazarii, in Dej nu dispuneam desali de conferinte sau alte facilitati pentru organizarea unorintalniri de anvergura. Investitia a fost sustinuta din fonduriproprii", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar.

Hotelul dispune de doua sali de conferinte de 80, respectiv 100de locuri si o sala de evenimente de 500 de locuri. "Am deschishotelul in urma cu trei luni pentru ca personalul sa sefamiliarizeze cu aceasta activitate. Nu intentionez sa maiconstruiesc alte hoteluri fiindca nu ma intereseaza acest domeniu.Terenul de 6.000 de metri patrati pe care am construit hotelulBlack Tulip este proprietatea mea", a spus Tecar. Omul de afacerispune ca va continua investitiile in hotel prin construirea uneipiscine si a unui centru SPA.

Grupul MG-Tec din Dej, aflat in proprietatea lui Ioan Tecar,cuprinde companii cu activitati in domeniul constructiilor,prelucrarii sarmei laminate si al hartiei si a inregistrat inprimul semestru o cifra de afaceri de peste 46,6 mil. euro (195,82mil. lei), in crestere cu aproximativ 8% in euro si 23% in lei fatade aceeasi perioada a anului trecut.

Tecar a atras in acest an in actionariatul Pehart Tec una dintrefirmele din grup, Banca Europeana pentru Reconstructie siDezvoltare (BERD), care a adus 6 mil. euro pentru a dezvoltacompania cu afaceri de 20 mil. euro.

Omul de afaceri Ioan Tecar detine 90% din actiunile firmelor dingrupul MG-Tec, restul actiunilor fiind controlate de sotiaacestuia, Irina Tecar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO