Companii

Italienii care au reabilitat Colosseum-ul din Roma investesc 15 mil. euro intr-o fabrica la Bolintin

Italienii care au reabilitat Colosseum-ul din Roma investesc 15 mil. euro intr-o fabrica la Bolintin

Stefano Odorizzi, presedintele Tassullo: Pana la sfarsitul anului 2008 estimam o cifra de afaceri de 10 mil. euro, principala locatie in care vom livra produsele Termo-Tass este Bucurestiul, urmand ca treptat sa ne extindem si in orasele mari din provincie.

05.04.2007, 18:46 54

Grupul italian Tassullo, specializat in productia de materiale de constructii termoizolante, va investi in umatorii trei ani circa 15 mil. euro in constructia unei fabrici de materiale de constructii in localitatea Bolintin de langa Bucuresti si in dezvoltarea unor spatii logistice.
"Am studiat timp de doi ani de zile piata romaneasca, pentru a intelege cum functioneaza din punct de vedere operativ. Acum intentionam sa intram mai puternic pe aceasta piata si sa investim atat in capacitati de productie, cat si in logistica", a declarat pentru ZF Stefano Odorizzi, presedintele Tassullo.
Odata cu finalizarea fabricii, compania estimeaza o crestere puternica a cifrei de afaceri. "Pana la sfarsitul anului 2008 estimam o cifra de afaceri de 10 mil. euro, principala locatie in care vom livra produsele Termo-Tass este Bucurestiul, urmand ca treptat sa ne extindem si in orasele mari din provincie", spune reprezentantul Tassullo.
Compania este prezenta doar in tari din vestul Europei, dar a decis sa intre pe piata locala datorita afluxului de romani care sunt in Italia si care s-au reintors in Romania si investesc in constructia de locuinte.
"Am venit in Romania dupa clientii nostri romani din Italia, pentru ca in prezent sunt foarte multi romani care au pornit afaceri acolo si au decis sa investeasca banii obtinuti in constructia de case pe piata romaneasca", afirma Odorizzi.
In plus, decizia de a investi intr-o facilitate de productie a fost luata in urma cresterii puternice a pietei constructiilor.
"Am decis sa intram pe piata locala datorita cresterii sustinute a sectorului constructiilor, a stabilitatii economice care creaza conditiile necesare atragerii investitiilor straine. De asemenea, intrarea Romaniei in UE a fost un alt motiv pentru care am ales sa investim in productie", precizeaza Odorizzi.
Materialul de constructii care va fi produs in Romania se numeste Termo-Tass si este o tencuiala termoizolanta pe baza de ciment intarit cu fibre, substante minerale usoare si polistiren. Printre monumentele istorice care au fost reabilitate cu produsul Termo-Tass se numara Colosseum-ul din Roma, Castelul Dover din Marea Britanie sau Universitatea Oxford. Compania a intrat pe piata locala in 2005, iar produsul Termo-Tass a fost deja utilizat pentru cateva cladiri din Bucuresti, fiind atat imobile noi, cat si cladiri de patrimoniu.
Viitoarea capacitate de productie va fi in localitatea Bolintin, in apropierea Bucurestiului, si va avea o capacitate de 2.000 de tone pe zi. Lucrarile de constructie a fabricii vor incepe anul acesta, iar unitatea va deveni functionala in primul semestru din 2008.
"Produsele Termo-Tass se utilizeaza cu precadere pentru reabilitarea cladirilor de patrimoniu, dar si pentru cladiri noi, si este o tehnologie care permite peretelui sa respire. In plus, acest produs poate fi utilizat pe diferite forme arhitectonice mai complicate, cum sunt arcurile sau formele rotunde, lucru care nu poate fi realizat cu solutiile clasice de reabilitare termica a cladirilor", explica Odorizzi.
Compania are in prezent 15 angajati, urmand ca in urma finalizarii fabricii sa mai fie angajati inca 50 de oameni, care vor face ulterior un training pentru consultanta tehnica.
Grupul Tassullo produce peste 250 de tipuri de materiale de constructii si este prezent in Italia, Anglia, Franta, Elvetia si Belgia. Cifra de afaceri a grupului italian a ajuns la 100 mil. euro in 2006.
Investitiile necesare in reabilitarea termica a blocurilor din Bucuresti vor ajunge in urmatorii ani la circa un miliard de euro, avand in vedere ca sunt circa 250.000 de locuinte care au nevoie de lucrari de interventie. Consumul de caldura pentru incalzirea unei camere de doua camere in Romania este de patru ori mai mare decat consumul unui apartament cu patru camere in Germania, potrivit Patronatului Societatilor din Constructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO