Companii

Italienii de la IGD mai platesc 21 mil. euro pentru 10% din reteaua Winmarkt

20.04.2010, 23:09 54

Grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care aplatit in urma cu doi ani 182 de milioane de euro pentru oparticipatie de 90% din firma care detine si opereaza 15 centrelecomerciale Winmarkt in mai multe orase din tara, a semnat un acordpentru preluarea pachetului de 10% detinut de un alt investitoritalian - firma Investitori & Partner Immobiliari.

"Valoarea tranzactiei se va ridica la 21 mil. euro, iarclosing-ul ar trebui sa aiba loc dupa data de 30 aprilie 2010", searata intr-un raport al companiei italiene IGD, care administreazaun portofoliu imobiliar de 1,7 mld. euro in Italia si Romania. IGDavea in contractul initial de achizitie optiune pentru preluareaparticipatiei minoritare a partenerului italian pana sfarsitullunii septembrie 2011. Exercitarea optiunii cu circa un an sijumatate mai devreme decat data limita stabilita a determinat oscadere a pretului tranzactiei de 2,8%, au mai mentionatreprezentantii IGD.

Compania va achita cele 21 mil. euro in doua transe, de 10%,respectiv 90%.

Italienii au cumparat centrele comerciale Winmarkt la inceputulanului 2008, cu putin timp inainte ca piata tranzactiilorimobiliare de mari dimensiuni sa se blocheze aproape complet. Ei auachizitionat reteaua de la fondul american de investitiiBroadhurst, administrat la Bucuresti de Siminel Andrei.

Per total, reprezentantii IGD au anuntat ca vor realizainvestitii de 20-25 de milioane de euro pentru imbunatatirea sirenovarea unor locatii Winmarkt, precum si in promovare.

Pe fondul contractarii consumului retailerii si proprietarii decentre comerciale au inregistrat scaderi semnificative aleafacerilor pe parcursul ultimului an.

200 mil. euro pe fostele magazineuniversale

Reteaua este formata in special din fostele magazine universaledin centrul unor orase precum Ramnicu Valcea (Cozia ShoppingCenter) sau Pitesti (Trivale Shopping Center), care au fostrebranduite.

Italienii au inceput dupa achizitia retelei de 15 centrecomerciale un proces de imbunatatire a mixului de chiriasi, semnandcontracte cu retaileri precum MiniMax, Carrefour sau Domo pentrudeschiderea unor noi magazine in proiectele operate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO