Companii

Jacques Ponty paraseste conducerea Danone dupa trei ani de mandat

Jacques Ponty paraseste conducerea Danone dupa trei ani de mandat

Jacques Ponty, directorul general al Danone Romania, a coordonat un business cu peste 650 de angajati si afaceri de 110 mil. euro, nivel cu 40 mil. euro mai ridicat fata de cel inregistrat la momentul preluarii mandatului

30.11.2008, 18:20 108

Jacques Ponty, directorul general al Danone Romania, cel mai mare producator de iaurturi de pe piata locala, va parasi conducerea companiei la inceputul anului viitor, urmand a fi inlocuit de un alt expat din cadrul grupului francez.

Reprezentantii Danone au confirmat pentru ZF aceasta informatie, insa nu au dorit sa ofere mai multe detalii despre cel care il va inlocui pe Ponty sau despre viitoarea pozitie pe care francezul o va ocupa in cadrul grupului, urmand a comunica oficial aceste detalii in urmatoarele saptamani.
Ponty, 44 de ani, a preluat conducerea operatiunilor locale ale producatorului francez in urma cu trei ani, dupa ce pana in 2005 a detinut functia de general manager al Danone Bulgaria. De mai bine de un an, Ponty coordoneaza afacerile Danone in Europa de Sud-Est din Romania.
Printre functiile detinute de Ponty, absolvent al scolii de management HEC (Ecole des Hautes Etudes Commerciales) din Paris, se numara si pozitia de marketing director centrale laitiere pentru Danone Moroc si brand marketing manager al Danone Franta.
In Romania, Ponty a coordonat un business cu peste 650 de angajati si afaceri de 110 milioane de euro, nivel cu 40 mil. euro mai ridicat fata de cel inregistrat la momentul preluarii mandatului. Sub conducerea sa, Danone Romania si-a consolidat pozitia de lider al pietei locale a iaurturilor si pe cea de al doilea jucator de pe piata de lactate, intrand in acelasi timp pe noi categorii de produse ca piata bauturilor necarbonatate proaspete, cu brandul Danfruit, sau piata de baby food, dupa integrarea producatorului Numico, prezent in cadrul grupului francez.
De asemenea, compania a trecut in 2007 printr-una dintre cele mai acute crize de la intrarea pe piata, cand vanzarile grupului francez in Romania au scazut cateva luni la rand ca urmare a "scandalului" dioxina, un eveniment care a afectat businessul, desi s-a aratat categoric ca produsele companiei respectau toate normele de siguranta alimentara. La nivel de imagine insa, Danone a avut de suferit, mai mult chiar si la nivel de profit rezultatul raportat de companie in 2007 fiind cu 1,3 mil. euro mai mic fata de anul precedent.
Principalii competitori ai Danone pe piata interna a lactatelor, estimata la 1,2 miliarde de euro anul acesta, sunt Friesland Foods Romania, Hochland Romania, Albalact, singurul producator independent din top cinci, si LaDorna, companie achizitionata anul acesta de grupul francez Lactalis.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO