Companii

Joi, 7 decembrie, ZF şi CEC Bank organizează la Ploieşti conferinţa ZF Investiţi în România! Grup Carmistin, Fresh Microgreens, Mari Star şi Ave Diana, printre companiile care vor dezbate cele mai importante subiecte din economie

Joi, 7 decembrie, ZF şi CEC Bank organizează la...

Autor: Bogdan Alecu

05.12.2023, 00:06 495

♦ Evenimentul va începe la ora 12.30 şi se va desfăşura la Ramatuelle Concept din Ploieşti.

Evenimentul va începe la ora 12.30 şi se va desfăşura la Ramatuelle Concept din Ploieşti, unde unii dintre cei mai mari antreprenori şi investitori din România se vor întâlni cu unii dintre cei mai importanţi finanţatori din economie.

Cum arată economia locală în 2023? Cum facem economia să meargă mai departe în noile condiţii de piaţă? Cum arată noul model de creştere şi dezvoltare economică? Ce trebuie să facem pentru a reindustrializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei? Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vor dezbate invitaţi precum Cristian Stancu, acţionar, Maristar, Rodica Papuc, account manager, Ave Diana,

Cristian Tudor, acţio­nar, Fresh Micro­greens sau Octavian Paltanea, director dez­voltare Grup Car­mistin. Ei vor sta faţă în faţă cu unii dintre cei mai cu­noscuţi bancheri specia­lizaţi din partea CEC Bank, începând de la Adina Călin, director pro­duse, CEC Bank, Ramona Ivan, di­rector, Direcţia Re­laţii cu Instituţii Na­ţionale şi In­ter­na­ţionale, CEC Bank şi Gabriel Pralea, direc­tor, Direcţia de Adminis­trare a Reţelei Terito­riale, CEC Bank.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provo­cări, pe fondul unui context prelungit de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari. Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de busi­ness şi până la investiţii în eficienţă energetică şi pro­duc­ţie de energie pentru autoconsum, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori.

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com-panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO