Companii

Kaufland a ajuns la zece hipermarketuri în Bucureşti. Către ce cartiere s-au orientat nemţii?

Kaufland a ajuns la zece hipermarketuri în Bucureşti....

Autor: Cristina Roşca

26.11.2014, 15:41 524

Lanţul german de hipermarketuri Kaufland, liderul comerţului local cu afaceri de peste 1,6 mld. euro anul trecut, a deschis astăzi magazinul numărul zece al reţelei din Bucureşti, pe Strada Valea Oltului din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Kaufland este primul lanţ de hipermarketuri care a ajuns la 10 magazine în Bucureşti.

De altfel, magazinul din Drumul Taberei deschis azi este al doilea din acest cartier dormitor. În apropiere se mai găseşte şi un magazin în Militari. Celelalte unităţi sunt deschise în zone precum Berceni, Rahova, Dristor, Obor sau Pantelimon.

Magazinul Kaufland Valea Oltului va avea în jur de 250 de angajaţi, fiind printre cele mai mari ale reţelei. Magazinele Kaufland din Bucureşti au în medie 5.000-5.500 mp, pe c=nd hipermarketurile competitorilor au suprafeţe chiar şi de două ori mai mari.
Planurile germanilor pentru Capitală nu se opresc însă aici, peste 4-5 ani în Bucureşti vor 17-18 hipermarketuri Kaufland, potrivit unor surse apropiate companiei. De asemenea, magazinele vor fi poziţionate în inima cartierelor dormitor astfel că rom=nii nu vor mai fi nevoiţi să ia maşina să meargă la shopping, potrivit aceleiaşi surse. La nivel naţional Kaufland a ajuns la 101 magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO