Companii

Kaufland a angajat 100 de oameni în magazinul din Ferentari, al 12-lea al reţelei în Capitală

Kaufland a depăşit în 2015 afaceri de 2 miliarde de euro pe an în România

Kaufland a depăşit în 2015 afaceri de 2 miliarde de euro pe an în România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.06.2016, 00:01 661

Retailerul german Kaufland a recrutat peste 100 de angajaţi pentru noul magazin al reţelei, deschis astăzi în Ferentari, primul magazin al retailerului german în acest cartier. Noul hipermarket este amplasat în sectorul 5, pe calea Ferentari nr. 62, şi este dotat cu o parcare ce cuprinde 200 de locuri pentru maşini. 

Unitatea din Ferentari este  magazinul cu numărul 109 al nemţilor pe piaţa locală, după inaugurarea unităţii din zona pasajului Basarab, la începutul acestui an, şi a 12-a din Capitală. „Hipermarketul are peste 2.900 mp suprafaţă de vânzare şi este prevăzut cu şase galerii comerciale”, transmit reprezentanţii companiei.

Afacerile Kaufland au avut anul trecut un salt de 13% comparativ cu 2014, astfel că lanţul de hipermarketuri a devenit primul retailer din economie care depăşeşte pragul de 2 mld. euro cifră de afaceri, după ce businessul a crescut constant an de an.

Kaufland îşi stabilise acest obiectiv pentru 2018, însă l-a atins cu trei ani mai devreme, datorită expansiunii rapide, politicii de preţuri mici şi reducerii TVA la alimente. Politica de discount a reprezentat în criză un avantaj pentru Kaufland, deoarece preţul a ajuns în ultimii ani argumentul suprem în procesul de achiziţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO