Companii

Kazahii promit că vor face profit la Rompetrol

Kazahii promit că vor face profit la Rompetrol

Dmitry Grigoryev, directorul financiar (CFO) al Rompetrol

Autor: Roxana Petrescu

20.03.2011, 23:49 45

Kazahii de la Rompetrol sunt mai convinşi ca niciodată că 2012,al cincilea an de la preluarea grupului petrolier din mâinileomului de afaceri Dinu Patriciu, va fi şi primul cu profit.

Optimismul lor vine chiar şi în contextul în care numai înultimii cinci ani de zile pierderile cumulate ale RompetrolRafinare, principala companie a grupului, au fost de 500 demilioane de euro. Pe ce se bazează însă prognozele pozitive alekazahilor? Tăieri de costuri, investiţii în rafinărie şi hedging peţiţei alături de giganţi financiari internaţionali ca MorganStanley sau Barclays.

"Rompetrol este acum o companie mult diferită faţă de cea dinurmă cu câţiva ani. Bilanţul arată altfel. Am terminat cu ştirilenegative", spune Dmitry Grigoryev, directorul financiar (CFO) algrupului Rompetrol.

Potrivit acestuia, costurile companiei s-au redus cu 30%,echivalentul a circa 200 de milioane de dolari, iar capacitateaPetromidia va ajunge la 5 milioane de tone anul acesta, unitateaurmând să producă mai multă motorină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO