Companii

Lanţul de săli de fitness Stay Fit Gym, cu 32 de centre la nivel naţional, ţinteşte afaceri de 80 mil. lei în 2024, nivel dublu faţă de rezultatul din 2023. CEO Stay Fit Gym: Strategia noastră de dezvoltare vizează deschiderea de centre de fitness în oraşe cu peste 100.000 de locuitori

Lanţul de săli de fitness Stay Fit Gym, cu 32 de centre...

Autor: Cristina Bellu

15.02.2024, 11:23 2121

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, vizează venituri de aproximativ 80 de milioane de lei în 2024, nivel dublu faţă de rezultatul obţinut în 2023, pe baza strategiei de expansiune şi creştere organică.

Recent, compania a preluat integral două unităţi de fitness în Brăila şi Galaţi deţinute de Elite Gym, astfel că reţeaua pe care o administrează a atins 32 de centre deschise la nivel naţional.

De altfel, Stay Fit Gym se află într-un proces accelerat de dezvoltare începând cu decembrie 2021, în urma intrării în acţionariat a fondului Morphosis Capital, când lanţul de săli de fitness avea deschise doar şapte centre.

„Pe termen scurt, avem în vedere investiţii adiţionale în cele două locaţii pentru a le aduce la standardele Stay Fit Gym. De cealaltă parte, prin această tranzacţie intrăm şi pe piaţa de fitness din Brăila, un oraş care se încadrează în strategia noastră de dezvoltare, prin deschiderea de centre de fitness în oraşe din România cu peste 100.000 de locuitori”, spune Alexandru Lascăr, CEO al Stay Fit Gym. 

Suprafaţa totală a celor două centre este de aproximativ 2.500 mp, iar în următoarea perioadă vor fi realizate investiţii în amenajarea celor două locaţii, prin integrarea brandului companiei, precum şi înlocuirea unor echipamente care nu mai sunt corespunzătoarea standardelor de calitate ale Stay Fit Gym.

De asemenea, în Brăila, compania are în plan inaugurarea celui de-al doilea centru la începutul anului viitor. Preluarea celor două centre de fitness din Brăila şi Galaţi reprezintă a cincea tranzacţie de M&A anunţată de Stay Fit Gym după preluarea Neby Fitness, un centru din zona pieţei Domenii din Bucureşti, două centre de fitness în Piteşti şi câte un centru în Sibiu şi Galaţi.

În prezent, Stay Fit Gym este reţeaua de fitness cu cea mai mare acoperire la nivel de oraşe din România, compania având centre de fitness deschise în Alba-Iulia, Bucureşti, Brăila, Buzău, Craiova, Galaţi, Iaşi, Piatra-Neamţ, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timişoara şi Voluntari. În plus, la finalul acestei luni, Stay Fit Gym va deschide un centru de fitness în Baloteşti, judeţul Ilfov, iar la începutul lunii martie, compania va intra oficial şi în Cluj-Napoca, prin inaugurarea primului centru de fitness Stay Fit Gym în acest oraş.

În ceea ce priveşte numărul de abonaţi, în cadrul celor 32 de centre Stay Fit Gym sunt înregistraţi peste 33.000 de abonaţi. Conducerea companiei are în plan ca până la finalul acestui an să ajungă la 45 de centre de fitness deschise pe teritoriul României şi aproximativ 50.000 de abonaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO