Companii

Lipsa de timp a românilor lasă în buzunarele retailerilor peste 100 de milioane de lei pentru mâncare gata preparată

Lipsa de timp a românilor lasă în buzunarele...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.05.2017, 00:00 674

Cris-Tim, Dr.Oetker, FruFru, Agricola Bacău, Angst, Macromex sau Mandy Foods sunt companii care au pariat în ultimii ani pe piaţa de ready meals (mâncare gata preparată).

Vânzările de ready meals (mâncare gata preparată) au ajuns anul trecut la aproape 105 milioane de lei ( 23 mil. euro) în retail, crescând cu aproape 20% în ultimii cinci ani, arată calculele ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Euromonitor. Avansul pieţei vine în contextul în care românii, în special cei care trăiesc în oraşele mari, sunt din ce în mai ocupaţi şi optează pentru produse care sunt deja preparate sau care pot fi preparate uşor aşa cum este cazul pizzei congelate. Lipsa de timp a românilor a fost transformată într-un avantaj de către producători şi importatori, care s-au adaptat pieţei şi au intrat în magazine cu salate, ciorbe, garnituri sau sandvişuri. În plus, marile magazine au organizat frigidere şi rafturi special pentru astfel de produse. Un exemplu este Mega Image, care are şi propriul brand de mâncare gata preparată. Retailerul olandezo-belgian continuă pariul pe segmentul ready meals (mâncare gata preparată) cu Mega Apetit, primul brand privat din acest segment. Compania a extins acest brand, având în prezent o gamă de produse formată din aperitive, sandviciuri, salate, supe, dar şi ciorbe, feluri principale, dulciuri şi meniuri . Marii retaileri apelează în special la producători locali pentru a realiza aceste mărci private. Pe de altă parte, sunt companii româneşti care au intrat cu brandurile lor în reţele de magazine. Un exemplu este procesatorul de carne Cris-Tim, care a investit peste cinci milioane de euro într-o unitate de realizare a acestui tip de mâncare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO