Companii

Materialele de constructii au majorat vanzarile Gabbro cu 30%

10.10.2007, 17:38 66

Compania Gabbro din Timisoara, care desfasoara activitati de fabricare a gleturilor si adezivilor pentru constructii, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 4,6 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu peste 30% fata de 2006, unul dintre principalii factori de majorare a vanzarilor firmei timisorene in aceasta perioada fiind reorganizarea retelei de vanzari.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri inregistrata in primele sase luni din acest an fata de perioada similara a anului 2006 a fost influentata de reorganizarea departamentului de vanzari al companiei noastre, de cresterea distributiei directe pe retail si de expansiunea clientilor de tip key account. Piata materialelor de constructii se gaseste pe un trend ascendent, sustinut de numarul mare de imobile care se construiesc in prezent, dar si de activitatile de renovare a vechilor cladiri", a declarat pentru ZF Transilvania Gheorghe Fernea, manager general al companiei Gabbro.
Bugetul de investitii al companiei timisorene in acest an este de aproximativ 1,5 mil. euro, bani utilizati in vederea dezvoltarii capacitatii de productie, prin achizitionarea de noi echipamente si utilaje, consolidarii propriei retele de vanzari si pentru suplimentarea materiilor prime necesare desfasurarii activitatilor de fabricare.
Compania Gabbro produce gleturi pentru finisarea peretilor, adezivi pentru gresie, faianta si piatra naturala, mortar adeziv pentru zidarie, comercializarea produselor facandu-se sub marca Ceradez, prin intermediul retelei proprii de vanzari. Din portofoliul de produse al Gabbro fac parte tencuieli si vopsele fabricate de companii din Ungaria, marfuri pe care firma timisoreana le comercializeaza pe piata romaneasca, cele mai noi produse fiind mortarele uscate pentru tencuieli. Conducerea companiei estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 10,8 mil. euro, in crestere cu aproximativ 25% fata de anul 2006.
"Luand in considerare dezvoltarea accentuata a industriei constructilor in ultimul timp, generata de cererea mare pe piata pentru imobilele noi, estimam pentru 2007 o crestere a cifrei de afaceri cu 25% fata de anul trecut", spune Gheorghe Fernea.
Compania Gabbro a fost infiintata in anul 1992 cu principal domeniu de activitate fabricarea produselor din minerale nemetalice. Actionarii companiei sunt oamenii de afaceri Gheorghe Fernea si Titus Nicoara Zaganescu. Numarul de angajati ai companiei timisorene in momentul de fata este de 65 de persoane, principalii competitori ai firmei fiind Henkel Bautecnik, Baumit, Multistar Prod Oradea si Adeplast. Potrivit reprezentantilor companiilor care activeaza in acest domeniu de activitate, piata de adezivi este estimata la aproximativ 60-80 mil. euro, cu un ritm anual de crestere de 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO