Companii

Medicover: Volumul de servicii din spital a crescut cu 48%. Naşterile şi oncologia sunt în top creşteri

Adrian Purcărea, direc­tor­ul general al Medicover România

Adrian Purcărea, direc­tor­ul general al Medicover România

Autor: Ioana David

31.07.2014, 21:10 228

Medicover, unul dintre principalii jucători de pe piaţa privată de servicii medicale, estimează o creştere de 14% a afacerilor anul acesta, când investeşte 1,1 mil. euro în noi clinici şi echipamente.

Medicover România fa­ce parte din grupul sue­dez cu acelaşi nu­me fondat de milio­na­rul Jonas af Jochnick, care mai deţine şi compania de cos­metice Oriflame şi firma de invesiţii Oresa Ventures.

„Grupul Medicover va continua să in­vestească în Europa, România repre­zen­tând o piaţă importantă pen­tru noi. La nivel european ne-am du­blat cifra de afaceri pe perioada crizei. (…) Vom con­tinua să ne dez­voltăm în România atât organic, cât şi prin achiziţii, în func­ţie de evoluţia pe plan economic şi în spe­cial a pieţei de ser­vicii medicale pri­va­te“, a spus Adrian Purcărea, direc­tor­ul general al Medicover România.

El a intrat în industria de servicii medicale private în urmă cu un an, după ce anterior a avut o experienţă în IT. Este responsabil de activitatea clinicilor şi a spitalului. Separat, grupul suedez mai deţine în România şi divizia de labo­ra­toare Synevo, care are o altă conducere.

 

Clinica din Victoriei aduce cele mai mari încasări

Medicover deţine 14 clinici sub acest brand, dintre care opt sunt în Ca­pi­tală, unde liderul privind încasă­rile este uni­tatea din Victoriei. Din 2012, sue­de­zii operează şi un spital de 7.000 mp, pe care l-au deschis în urma unor investiţii de peste 20 milioane de euro euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO