Companii

Medlife a strâns 67 mil.lei de pe piaţa de capital prin emisiune de acţiuni, fonduri destinate dezvoltării companiei

Medlife a strâns 67 mil.lei de pe piaţa de capital prin...

Autor: Roxana Rosu

20.12.2017, 10:07 140

Furnizorul de servicii medicale private MedLife a finalizat operaţiunea de majorare a capitalului social prin emisiune de acţiuni, cu 67 milioane lei, fondurile suplimentare fiind destinate dezvoltării companiei, atât prin dezvoltare organică, cât şi prin achiziţii.

În urma acestei operaţiuni au fost subscrise 753.082 de actiuni ca urmare a exercitării dreptului de preferinţă al acţionarilor, la care se adaugă 1,3 milioane acţiuni oferite în cadrul unui plasament privat.

Compania are in prezent un capital social de 5 milioane lei, valoarea nominala a unui actiuni fiind de 0,25 lei.

Pretul actiunilor oferite prin plasament privat a fost stabilit la 33 de lei pe actiune, iar actionarii care si-au exprimat dreptul de preferinta vor beneficia de un discount de 0,25 lei pe actiune, respectiv un pret de 32,75 lei.

”Din perspectiva capitalurilor proprii, suma ridicata va permite MedLife realizarea obiectivelor propuse actionarilor pe termen mediu, compania continuand sa tinteasca o crestere semnificativ mai mare decat cea a pietei, atat prin dezvoltare organica cat si prin achizitii”, se arată în anunţul publicate pe BVB.

Procesul de ridicare de capital prin emisiune de actiuni a fost asistat de catre Schoenherr si Asociatii SCA si Wood & Company Financial Services AS.

Familia Marcu deţine 51% din companie, printre acţionarii MedLife mai numărându-se şi fondul de investiţii specializat în pieţe emergente Charlemagne Capital (7,2%), IFC (5%), Allianz-Ţiriac (5,3%) sau NN Pensii  (3,56%). Toate cele şapte fonduri de pensii au o expunere cumulată de 13,98% în cadrul MedLife. 

MedLife a raportat, la nivel consolidat, după primele nouă luni din acest an, venituri din exploatare de 463,6 milioane lei, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul net atribuibil acţionarilor a ajuns la 5,71 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 2 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO