Companii

Mega Image înfinge steagul în centrul Capitalei, într-unul dintre magazinele simbol

Mega Image înfinge steagul în centrul Capitalei,...

Autor: Cristina Roşca

22.10.2014, 18:09 971

Reţeaua belgiană de supermarketuri Mega Image este la un pas de a se instala în inima Capitalei, în spaţiul ocupat anterior de unul dintre simbolurile retailului din perioada comunistă, magazinul Eva de pe Bulevardul Magheru, potrivit unor surse din piaţa de retail.
Magazinul Eva făcea parte înainte de ’89 din grupul “destinaţiilor de shopping” ale Bucureştiului, alături de Unirea Shopping City, Cocor, Magazinul Bucureşti, Magazinul Victoria, Vulturul de mare, Magazinul Obor şi Adam.

Spaţiul unde Mega Image îşi va instala rafturile de legume, fructe şi dulciuri este deţinut de fondul grec de investiţii BlueHouse, unul dintre proprietarii turnurilor City Gate din Piaţa Presei.

Grecii au cumpărat spaţiul în 2007, însă nu au avut noroc de chiriaşi stabili, retaileri ca  Diverta sau Molecu-F încercându-şi norocul însă renunţând din cauza chiriilor mari sau a vânzărilor sub estimări. Spaţiul de 1.600 mp închiriabili a stat astfel o lungă perioadă gol, aşteptând un nou chiriaş.

Mega Image se va instala în inima Bucureştiului, într-o zonă “pestriţă”, populată de librării, magazine de accesorii, farmacii şi covrigării. Pe aceeaşi arteră, ceva mai jos, înspre Universitate se mai află un alt magazin al Mega Image. Belgienii sunt de departe cel mai extins lanţ de magazine din România, cu peste 350 de unităţi, dintre care 90% în Bucureşti, fiind unul dintre cei mai importanţi chiriaşi ai spaţiilor de la parterul blocurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO