Companii

Ministrul desemnat al economiei: Oltchim va fi privatizată în septembrie, iar la Cupru Min se va relua licitaţia

Ministrul desemnat al economiei: Oltchim va fi...
05.05.2012, 17:55 265

Ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chiţoiu, şi-a asumat sâmbătă, la întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene, privatizarea companiei Oltchim în septembrie şi reluarea licitaţiei pentru vânzarea Cupru Min imediat după reevaluarea societăţii şi obţinerea avizului de mediu.

Întrebat când va fi reluată licitaţia pentru Cupru Min, ministrul desemnat a răspuns că imediat după ce Ministerul Mediului va da avizul de mediu.

"Imediat, noi, în termen de patru luni, trebuie să reluăm... Se va face o reevaluare a Cupru Min după ce primim avizul de la Mediu, iar procedura de licitaţie se va relua", a spus Chiţoiu.

El a vorbit şi despre privatizarea Oltchim în toamna acestui an.

"Pentru Oltchim mi-am asumat până în iunie management privat şi la sfârşitul lui septembrie privatizarea", a adăugat ministrul desemnat al Economiei.

Guvernul va respecta toate prevederile privind privatizarea care vor fi convenite la noegocierile cu delegaţia FMI, a afirmat vineri ministrul desemnat al Finanţelor, Florin Georgescu, întrebat dacă Cabinetul Ponta va stopa procesul de privatizare.

"Se respectă toate prevederile negociate, în condiţiile în care se actualizează, pentru că unele s-au realizat, altele nu, este nevoie de alte termene", a spus Georgescu, întrebat dacă este adevărat că Executivul condus de Victor Ponta intenţionează să stopeze procesul de privatizare convenit anterior cu Fondul Monetar Internaţional.

Potrivit programului de guvernare, Guvernul USL îşi propune "continuarea procesului de privatizare, mai ales acolo unde şi atunci când privatizarea aduce responsabilitate şi chibzuinţă în gestionarea activelor economice şi a resurselor, dar după finalizarea auditului asupra activităţii Guvernului precedent şi clarificarea situaţiei reale, tehnice şi economice a societăţilor supuse acestui proces".

Acordul cu FMI prevedea vânzarea integrală până la finele lunii aprilie a companiilor Oltchim şi Cupru Min.

Licitaţia pentru Cupru Min se va relua după ce firma canadiană câştigătoare a pierdut contractul, deoarece a refuzat să depună într-un cont bancar o garanţie pentru investiţiile de mediu, să achite în maximum o lună de la avizul Consiliului Concurenţei preţul pentru acţiuni şi să accepte publicarea documentului de privatizare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO