Companii

Misha Ioniţă, head of HR, ING: Piaţa forţei de muncă se aşează, noi vedem rate de fluctuaţie în scădere faţă de anii anteriori. Iar pentru că rata de fluctuaţie a scăzută e normal ca numărul de recrutări să scadă

ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor

Misha Ioniţă, head of HR, ING: Piaţa forţei de muncă...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.03.2024, 11:13 36

Misha Ioniţă, head of HR în cadrul ING, a spus că piaţa forţei de muncă se aşează, iar rata de fluctuaţie este în scădere faţă de anii anteriori – mai ales anii dinaintea pandemiei (din 2020).

„Aş spune că piaţa se aşează, noi vedem rate de fluctuaţie în scădere faţă de anii anteriori – mă refer mai ales la un an dinaintea pandemiei faţă de care clar reţinem mai bine angajaţi, ceea ce e o veste bună. Pe de altă parte, dacă mă uit la ce zicea şi secretarul de stat, pare că în continuare avem un deficit al forţei de muncă. Din perspectiva noastră, a băncii, unde angajăm profesionişti şi experţi nu vedem schimbare, în continuare e greu să atragem experţi şi să îi reţinem. Iar pentru că rata de fluctuaţie a scăzut e normal ca numărul de recrutări să scadă. Asta e un prim lucru pe care îl vedem. Ce mai vedem e că mediul de lucru se transformă în continuare, acum la birou avem mai multe generaţii împreună şi manageri de generaţii diferite şi trebuie să vedem cum facem noi cei din HR şi liderii noştri să gândim mediul de lucru şi să oferim experienţe de lucru şi să facem echilibru cred că e o temă de prezent şi de viitor”, a spus Misha Ioniţă în cadrul conferinţei ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor.

Ea a adăugat că flexibilitatea e cuvântul cheie. „Oamenii întreabă la interviu câte zile pot lucra de acasă şi dacă e obligatoriu să vină la birou, e o întrebare standard. Dar prin lipsa de mers la birou se pierde „furtul meseriei”, se  pierd legături, e clar că pe termen lung flexibilitatea trebuie gestionată într-un mod deştept şi suntem şi noi în perpetuă căutare şi întrebare. Noi acum venim minim o zi la birou, dar sunt colegi care vin şi poate zilnic la birou. Dar contează şi pentru ce vii la birou.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO