Companii

Murat Buyukerk, CEO al Arctic: În următorul deceniu, România va deveni un hub european al inovaţiei şi cercetării

Murat Buyukerk, CEO al Arctic: În următorul deceniu,...

Autor: Cristina Roşca

31.12.2023, 14:21 25509

Jucătorii din electro-IT au investit în ultimii ani în deschiderea de multiple fabrici.

În următorul deceniu, România va deveni un hub de cercetare şi inovaţie în producţia de electro-IT, e de părere Murat Buyukerk, CEO al Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice, cu două fabrici în judeţul Dâmboviţa.

„Sunt încrezător că în următorul deceniu România va reuşi să se poziţioneze ca un hub european al inovaţiei şi cercetării. Vedem deja că noile generaţii au o deschidere fantastică şi sunt interesate să exploateze potenţialul inteligenţei artificiale.”

Jucătorii din electro-IT au investit în ultimii ani în deschiderea de multiple fabrici de produse finite sau componente, fapt ce a făcut ca România să ajungă în top 10 furnizori de electrocasnice pentru Europa. Rezultatele investiţiilor în producţie se văd în cifre, dar loc de creştere mai există. Spre exemplu, astăzi există câteva centre de R&D în România, dar numărul lor e mai mic decât cel al unităţilor de producţie. „Vrem ca România să fie un nucleu pentru tot ce ţine de aspiratoarele grupului Kärcher, de la cercetare şi proiectare până la produsul final. Vrem ca totul să se realizeze aici“, spunea acum un an Ion Bican, executivul care conduce operaţiunile de producţie ale Kärcher în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO