Companii

Mutare surpriză: foştii acţionari ai EnergoBit au venit cu 40 mil. lei la capitalul companiei

Mutare surpriză: foştii acţionari ai EnergoBit au...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.09.2017, 00:07 2467

EnergoBit, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi servicii pentru domeniul energetic, a primit o infuzie de capital de aproximativ 40 de milioane de lei de la cei trei fondatori ai companiei - Ştefan Gadola, Pal Peter şi Ioan Socea.

În 2012, aceştia vânduseră businessul către fondul polonez de investiţii Innova Capital şi rămăseseră cu 10% din acţiuni fiecare. În urma acestei tranzacţii, ei deţin împreună 75% din Energobit.

„Am făcut această infuzie pentru că ne propunem să dezvoltăm afacerea, să ne extindem, să ieşim cu businessul în afară, în ţări din Europa, dar nu numai. Conducerea companiei rămâne, dar noi vom deveni mai implicaţi“, spune Ştefan Gadola, în prezent vice­preşedinte al Energobit.

Din acţionariatul companiei, alături de cei trei fondatori şi de Innova Capital, mai face parte şi BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare).

„Infuzia de capital a fost făcut din surse proprii, nu prin credite de la bancă. Deocamdată nu ne gândim să preluăm întregul business, rămânem cu această structură şi vrem să creştem, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca pieţe pe care să fim prezenţi“, mai spune Ştefan Gadola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO