Companii

Navol emite obligatiuni convertibile de 1 mil. dolari

17.06.2004, 00:00 18

Santierul naval Navol Oltenita va emite obligatiuni in valoare de un milion de dolari convertibile in actiuni la scadenta. Navol devine astfel prima companie din Romania care emite obligatiuni care vor fi transformate in actiuni.
Conform legislatiei pietei de capital, obligatiunile convertibile in actiuni trebuie oferite intai spre subscriere actionarilor societatii, spre deosebire de obligatiunile neconvertibile pentru care este initiata direct o oferta publica in care orice investitor poate subscrie. Obligatiunile vor fi oferite actionarilor santierului naval inregistrati la data de 31 mai.
SIF Muntenia a devenit la inceputul acestui an principalul actionar ai santierului naval Navol Oltenita, cu aproximativ 50% din actiuni dupa ce a participat la o majorare de capital a Navol la care putini dintre ceilalti actionari au subscris.
Valoarea nominala a unei obligatiuni va fi de 2.100 de lei, identica cu valoarea nominala a unei actiuni a companei. O obligatiune va da insa dreptul la conversie la doua actiuni Navol. La Bursa, ultima cotatie de ieri a actiunilor Navol a fost de 1.250 lei/actiune. Destinatia fondurilor pe care Navol vrea sa le atraga este acoperirea necesarului de capital de lucru al companiei.
Obligatiunile vor fi emise in lei cu o dobanda variabila, calculata ca medie a ratelor medii pentru depozitele atrase si plasate la sase luni pe piata interbancara la care se adauga patru puncte procentuale.  Perioada de subscriere va fi 6-27 iulie, iar perioada de rambursare este de 11 luni de la data ultimei subscrieri.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO