Companii

Deşi nu este nicio criză şi România creşte economic, exporturile şi importurile de bunuri ale României scad. Importurile scad însă mai mult decât exporturile, ceea ce face ca deficitul comercial la bunuri al României să continue ajustarea din 2023

Deşi nu este nicio criză şi România creşte economic,...

Autor: Răzvan Botea

12.03.2024, 14:50 635

De această dată, însă, spre deosebire de 2023, când scădeau doar importurile, iar exporturile continuau creşterea, în prima lună din 2024 a scăzut atât valoarea bunurilor care au intrat în ţară, cât şi a celor care au fost exportate.

Deficitul comercial al Româ­niei a continuat să scadă în ianuarie 2024, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Continuă astfel tendinţa din 2023 însă de această dată, exporturile României scad şi ele, chiar dacă mai încet decât importurile. Importurile scad pentru că cererea este mai mică faţă de anii trecuţi. La fel, exporturile scad pentru că şi cerea în ţările în care România exportă este mai mică.

În ianuarie 2024, exporturile României au fost de 7 mld. euro, o scădere de 1,5% faţă de aceeaşi lună din 2023, iar importurile au fost de 9 mld. euro, o scădere de 4,8% faţă de prima lună din 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO