Companii

Noua din zece SUV-uri Duster pleaca la export in Europa de Vest

Noua din zece SUV-uri Duster pleaca la export in Europa de Vest
19.05.2010, 23:16 66

Duster, primul SUV al constructorului autohton Dacia, a ajuns lanivelul lunii aprilie, cea de-a treia luna a productiei nouluimodel, al doilea automobil din gama ca volum de productie dupaSandero, depasind atat Logan MCV, cat si Logan sedan, potrivitstatisticilor din piata auto.

Astfel, din cele 28.300 de autoturisme produse de Dacia laMioveni in aprilie, aproape 20% reprezinta noul model de teren,peste 50% Sandero, iar aproape 30% Logan sedan si breakul MCV. Dintotalul productiei Duster din luna aprilie, exporturile SUV-ului aureprezentat 93%, aproape acelasi proncent ca si la nivelul luniimartie. Singurul model cu un procent mai ridicat de export esteSandero, modelul hatchback de clasa mica, din productia caruia 96%merg la export.

"Nebazam si pe Duster, dar si pe celelalte modele ale gamei, inspecial pe Sandero si Logan MCV pentru a ne consolida rezultatelein lunile urmatoare", a declarat Fabrice Cambolive, directorcomercial Automobile Dacia.

Click aici pentru a vedea de ce versiunea diesel a Dustereste mai buna decat cea pe benzina

Din totalul productiei uzinei de la Mioveni, aproape o treime ova reprezenta in acest an SUV-ul Duster.

Automobile Dacia va creste cadenta de productie a noului modelde la 260 de unitati / zi la 460 de masini, pana la finele anului,potrivit declaratiilor anterioare ale lui Jerome Olive, directorulgeneral al companiei, astfel incat si in 2010 productia uzinei safie de aproape 300.000 de unitati, volum comparabil cu cel atins in2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO