Companii

Noua panică la români. Roland Berger: Anxietatea privind distanţa parcursă cu maşinile electrice este la un nivel mult mai ridicat în România decât în celelalte ţări din Uniunea Europeană

Noua panică la români. Roland Berger: Anxietatea...

Autor: Roxana Petrescu

26.09.2023, 17:30 376

Una dintre principalele temeri ale posesorilor de maşini electrice şi una dintre piedicile în calea dezvoltării acestui segment este faptul că sunt şanse destul de mari ca utilizatorii să nu aibă unde să îşi alimenteze maşinile. Remediul este accelerarea investiţiilor în infrastructura de încărcare, cu focus pe staţiile rapide şi ultrarapide, se arată în cel mai nou studiu destinat mobilităţii electrice realizat de Roland Berger.

România a coborât 6 locuri, până pe poziţia 25, cu 39 de puncte din maximul de 100, în cea de-a 4-a ediţie a studiului EV Charging Index, realizat de compania de consultanţă strategică Roland Berger. Studiul analizează tendinţele în sectorul electromobilităţii, acoperă 30 de pieţe din cinci regiuni şi se bazează pe 31 de indicatori care analizează elementele cheie ale pieţei de mobilitate electrică. La finalul lunii mai, anul acesta, numărul autoturismelor electrice din parcul auto naţional a depăşit pragul de 30.000, arată tot datele furnizate recent de consultanţii de la Roland Berger, acestea reprezentând mai puţin de 0,4% din totalul autovehiculelor înmatriculate.

„Evoluţia favorabilă de pe piaţa locală s-a datorat în mare măsură programului Rabla Plus – România oferă în prezent unele dintre cele mai generoase stimulente pentru achiziţia de maşini electrice“, a declarat Dragoş Fundulea, principal e-mobility expert, Roland Berger România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO