Companii

Noul Logan MCV ar putea genera exporturi de peste 3 mld. euro

Noul Logan MCV costă între 7.800 de euro şi 12.300 de euro

Noul Logan MCV costă între 7.800 de euro şi 12.300 de euro

Autor: Bogdan Alecu

29.05.2013, 21:35 2048

Automobile Dacia a lansat pe piaţa locală cea de-a doua generaţie a breakului Logan MCV, la mai puţin de o lună de la demararea producţiei noului model la uzina de la Mioveni. România alături de Marea Britanie, Franţa şi Germania face parte din primele pieţe europene pe care noul model este lansat în această lună.

„Pe piaţa locală este dificil de spus ce cotă din vânzările Dacia va avea noul Logan MCV. Oferta noastră s-a modificat deoarece înainte era doar Logan MCV, iar acum avem trei. Ştim că Logan MCV din generaţia anterioară a înregistrat vânzări de 340.000 de unităţi şi estimăm un volum similar şi pentru generaţia actuală“, a spus Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.

Generaţia anterioară a Logan MCV s-a produs şi comercializat între toamna anului 2006 şi sfârşitul anului trecut, acesta având o producţie totală de peste 394.000 de unităţi, din care 51.000 s-au vândut pe piaţa locală, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

În condiţiile în care generaţia anterioară a generat exporturi de 340.000 de unităţi, noul model va atinge un nivel similar, potrivit oficialor Dacia, contribuind cu cel puţin trei miliarde de euro la exporturile României în urmă­torii opt ani, la cât este estimat ciclul de viaţă al noului model.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO